Rica ederim, zor bir dönemden geçiyorsun biraz da olsa fikir sahibi edebildiysem ne mutlu kardeşim. Şimdi şöyle ki bizler bölümü bitirince tekniker olarak geçiyoruz. Ve otomotiv fabrikalarının bakım, montaj, üretim gibi alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Kendi adıma konuşmam gerekirse ben Kocaeli'de okuyorum ve bu benim için avantaj oluyor çünkü Kocaeli sanayisi meşhurdur bilirsin. Bu açıdan staj yeri Vs'de zorlanmazsın maaş olarak ise geçen sene stajyerler 17k alıyordu. Okulun anlaşmalı olduğu firmalar oluyor ( Ford, Hyundai, Toyota ) orada staj yapıktan sonra kalma gibi imkanın oluyor açıkçası kalırsan da 30k ile başlanıyor diye duydum orada çalışan arkadaşlarımdan. Bildiğim yer hakkında bilgi vereyim sana diğer üniversitelerde veya firmalarda nasıl oluyor bilmem ama Ford'ta seviye muhabbeti var farzı misal staj sonrası orada çalışan olursan sınavlara vs giriyorsun level atlayabiliyorsun ve tabii ki level atlayınca maaşında da artış oluyor. Yani kısaca iş istersen var, maaşı sorarsan başlangıçta sancılı özellikle bazı arkadaşlarım kalmayı tercih etti fakat şehir dışından geldikleri için ev vs tutmaları gerekti kira yeme içme vs dedikten sonra elde pek bir maaş kalmıyor. Yani geçinirsin kendi başına da hayatı idame edebilirsin ama bir mühendis maaşı ne yazık ki bekleyemezsin daha takılan bir şey varsa kafanda sor lütfen.