YKS 25 üniversitelerin taban puanları düşer mi yoksa yükselir mi?

Pega333

Femtopat
Daha fazla  
Benim gördüğüm kadarıyla YKS2025 de üzgün olan kadar mutlu olanda var. Sizce üniversitelerin taban sıralamaları geçen seneye göre nasıl değişir?

Bu sene muhtemelen mezuna kalanların sayısı diğer senelere göre bir tık fazla ama fazla bir değişiklik olacağını sanmıyorum 100k altı(40-50k) bölümler artar 100k üstü kontenjanları bi tık daha fazla boş kalır tahmini öyle aman aman bir oynama fazla beklemeyin ama hocam

Bu sene muhtemelen mezuna kalanların sayısı diğer senelere göre bir tık fazla ama fazla bir değişiklik olacağını sanmıyorum 100k altı(40-50k) bölümler artar 100k üstü kontenjanları bir tık daha fazla boş kalır tahmini öyle aman aman bir oynama fazla beklemeyin ama hocam.

Açıkçası aklıma takılan kısım istediğim bölüm say 224K ile almış geçen sene en son ben say 220k yım. Onu düşünüyordum.

Düşer derken sayının büyüklüğü mü düşer yoksa daha kötüye gider anlamında mı?

Son düzenleme:
Ne olur şu üniversite sıralamalarında artar azalır düşer gibi kelimeler kullanmayın hocam😃 çok kafa karıştırıcı oluyor. Geriye çeker mi diye sorsak çok daha iyi olur bence.

Genel olarak değil de bölüm bazlı düşünmek bence daha doğru olur. Örneğin hukuk son yıllarda popülerliğini kaybettiği için geriye çekmeye başladı. Ama bu bütün bölümlerde aynısı olacak diye bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı