YKS 600 binden 50 bine çekilir mi?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar, 1 milyon küsurden mezuna bırakmıştım, 600k yakın bir sıralama geldi. 2. mezunluğa bırakıp 50 bine çekebilir miyim yoksa maksimum 300k falan mı olur? Hedefim YBS. Eğer boşa gidicekse bu yıl yazıp gitsem daha iyi gibi ama TYT sıralamam da kötü.

İyi çalışırsan çekilir. Eşit ağırlıkta hayli hayli çekilir, sağlam bugünden her gün düzenli çalışsan veya her hafta, 3-4 ay sonra 100-200 binlik netler yaparsın.

Selamlar arkadaşlar, 1 milyon küsurden mezuna bırakmıştım, 600k yakın bir sıralama geldi. 2. mezunluğa bırakıp 50 bine çekebilir miyim yoksa maksimum 300k falan mı olur? Hedefim YBS. Eğer boşa gidicekse bu yıl yazıp gitsem daha iyi gibi ama TYT sıralamam da kötü.

Hocam 50 k yapmalisiniz yani 3. yil olmus artik ya da en kotu 150k falan.

@Ther'in yorumuna ek olarak da bugün sıkıldım, çalışmayayım; bugün kafam atık, çalışmayayım derseniz zaten olmaz. Kimsenin morali iyi olmaz. Sınav süreci kapsamlı süreç. Günlük düzenli olarak çalışırsanız mümkün, yapılabilir.

İş tamamen sende bitiyor. Azimli ve doğru bir şekilde çalışırsan ilk 100e bile girersin. Ama tekrar çalışmak istemiyorsan belki Bilgisayar Programcılığı (2 yıl) okuyup. Son sene DGS sınavına girip oradan YBS geçebilirsin. Ama Açıköğretim hariç diğer üniversitelerin kontenjanı az oluyor. Ben Bilgisayar Programcılığından YBS geçmiştim direkt.

Ben 24 yaşında biri olarak hiç çalışmadan ve daha önce de lisede eşit ağırlık veya sözel için üniversitesi sınavına hazırlanmamış biri olarak eşit ağırlıkta 550 bin sözelde 94 bin yaptım.

Siz bu bahsettiğiniz sıralamaları çalışarak mı yaptınız?

Açık konuşacağım, eğer eşit ağırlıkta ilk sene 1 milyon ikinci sene 600 bin yaptıysan yeterli çalışma disiplinine sahip değilsin kesinlikle. Gerçekçi olmak gerekirse geçmiş senelerin gösterdiğine göre bir dahaki girişinde 50K yapabileceğini sanmıyorum çünkü çalışma disiplinin yok, belki disiplinli bir şekilde çalışmaya başlarsın orasını bilemem ama başkalarından gözlemlediğim kadarıyla çoğu kişide öyle olmuyor.
Aynı zamanda "boşa gidecekse bu sene yazıp üniversiteye gideyim" dediğine göre sen 600K ile de bir yere gitmeye razı gibisin...

600K'dan 50K'ya çekilir mi? Tabii çekilir fakat kendinde bir şeyleri gerçekten değiştirmen lazım.

Ben 24 yaşında biri olarak hiç çalışmadan ve daha önce de lisede eşit ağırlık veya sözel için üniversitesi sınavına hazırlanmamış biri olarak eşit ağırlıkta 550 bin sözelde 94 bin yaptım.

Siz bu bahsettiğiniz sıralamaları çalışarak mı yaptınız?
Hayır meslek lisesi çıkışlıyım ilk girdiğimde bile çalışmadım stajyerdim bu yıl 0 netle başladım girdim ea 600K sözel 200K geldi bi yıl daha kalsam diye soruyorum?

Açık konuşacağım, eğer eşit ağırlıkta ilk sene 1 milyon ikinci sene 600 bin yaptıysan yeterli çalışma disiplinine sahip değilsin kesinlikle. Gerçekçi olmak gerekirse geçmiş senelerin gösterdiğine göre bir dahaki girişinde 50K yapabileceğini sanmıyorum çünkü çalışma disiplinin yok, belki disiplinli bir şekilde çalışmaya başlarsın orasını bilemem ama başkalarından gözlemlediğim kadarıyla çoğu kişide öyle olmuyor.
Aynı zamanda "boşa gidecekse bu sene yazıp üniversiteye gideyim" dediğine göre sen 600K ile de bir yere gitmeye razı gibisin...

600K'den 50K'ya çekilir mi? Tabii çekilir fakat kendinde bir şeyleri gerçekten değiştirmen lazım.

Razı değilim ama gideceğim ne yapayım baska?

600K'dan 50K'ya çekilir mi? Tabii çekilir fakat kendinde bir şeyleri gerçekten değiştirmen lazım.
Eksik anlatmışım stajyerdim ilk yıl ondan ve meslel lisesi çıkışlıyım ondan 1 milyon küsür yani mezuna kaldım bu sefer 0 netlerle başladım 0 matematik 0 türkçe ile o şekil 600K geldi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı