YKS başvurusu nasıl yapılmalı?

samet ayna

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben geçen sene YKS sınavına girdim açıktan bir üniversiteye yerleştim ama harç ücretini yatırmayı unuttuğum için üniversiteye alınmadım.

1 bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında okumaktayım.
2 bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında beklemeliyim.
3 bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim.
4 bir yükseköğretim programına ÖSYM'ce yerleştirildim fakat kayıt olmadım.
5 bir yükseköğretim programına kayıtlıyım.
6 bir yükseköğretim ön lisans programını bitirdim.
7 bir yükseköğretim lisans programını bitirdim.
8 yükseköğretimden kaydım silindi.

Bu seçeneklerden 4 numarayı seçtim sizce doğru mu? Doğru değilse nasıl düzeltebilirim?

Bir de sınav ücretini yatırırken XML diye bir hata veriyor nedeni nedir bunun. ATM'den ödesem olur mu?

Harç ücretini yatırma aşamasına kadar geldiysen sen o üniversiteye kayıt yaptırmışsın demektir. 5. seçeneği seçmen gerekir.

4'ü seçeceksin yani doğru olanı seçiyorsun. Ödemeyi mobil bankacılık uygulamalarından yapabiliyorsun diye biliyorum bir de oradan dene.
Kayıt yaptırmış harcı yatırmamış. Kayıt yaptırmadan harcı yatırma aşamasına geçemez benim bildiğim.

Arkadaşlar merhaba ben geçen sene YKS sınavına girdim açıktan bir üniversiteye yerleştim ama harç ücretini yatırmayı unuttuğum için üniversiteye alınmadım.

1 bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında okumaktayım.
2 bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında beklemeliyim.
3 bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim.
4 bir yükseköğretim programına ÖSYM'ce yerleştirildim fakat kayıt olmadım.
5 bir yükseköğretim programına kayıtlıyım.
6 bir yükseköğretim ön lisans programını bitirdim.
7 bir yükseköğretim lisans programını bitirdim.
8 yükseköğretimden kaydım silindi.

Bu seçeneklerden 4 numarayı seçtim sizce doğru mu? Doğru değilse nasıl düzeltebilirim?

Bir de sınav ücretini yatırırken XML diye bir hata veriyor nedeni nedir bunun. ATM'den ödesem olur mu?
E-devlet'e gir öğrenci belgesi sorgulama kısmına gir. Eğer kaydın varsa orada gözükür. Kaydın varsa 5. seçeneği seçmen gerekir. Ödemeyi ÖSYM sayfasından yapabilirsin de ödeme tarihleri ne zaman ? Ona göre ödeme yapabilirsin.

E-devlet'e gir öğrenci belgesi sorgulama kısmına gir. Eğer kaydın varsa orada gözükür. Kaydın varsa 5. seçeneği seçmen gerekir. Ödemeyi ÖSYM sayfasından yapabilirsin de ödeme tarihleri ne zaman ? Ona göre ödeme yapabilirsin.
Baktım kaydım yok gözüküyor. Okulun öğrenci işlerinide arayıp sorarım. Şimdi ben doğru seçeneğimi işaretlemiş oldum.

Öğrenci belgesi sorgulama kısmında kaydın yoksa o zaman üniversiteyle ilişiğin yok demektir. Sen kayıt olmadan senden harç ücreti nasıl talep edildi ben onu anlamadım. Benim bildiğim kayıt tamamlandıktan sonra harç ücreti alınıyor. Sen öğrenci işlerini arayıp bilgi alırsan daha iyi olur.

Öğrenci belgesi sorgulama kısmında kaydın yoksa o zaman üniversiteyle ilişiğin yok demektir. Sen kayıt olmadan senden harç ücreti nasıl talep edildi ben onu anlamadım. Benim bildiğim kayıt tamamlandıktan sonra harç ücreti alınıyor. Sen öğrenci işlerini arayıp bilgi alırsan daha iyi olur.
Tamamdır sağol.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı