YKS başvurusunda hangi "öğrenim durumu ve kodu" seçeneği seçmeliyim?

eray ozozen

Hectopat
Ben geçen sene YKS'ye girdim, bir yeri kazandım fakat kayıt yaptırmadım. Bu sene tekrar giriyorum ve sanırım "bir yükseköğretim programına(sınavsız geçiş dahil) ÖSYM'CE yerleştirildim fakat kayıt olamadım"ı seçmem gerekiyor. Ama bu şekilde OBP puanım kırılacak.

Normal olan "bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim"i seçersem ne olur? OBP'm gitmesin istiyorum ama bu şekilde başvurum iptal mi olur? Sistem otomatik mi düzeltir? Yani sonucunu bilmediğim için yapamıyorum da bir yardım edin.

Sizin o bölümü kazanmış olmanız, yerleştirildiğiniz anlamına geliyor. Puan kırılmaması için ya tercih yapmayacaktınız ya da tercihleriniz gelmeyecekti. Benim bildiğim bu

Siz en iyisi, ÖSYM bürosu konumundaki bir okula gidip bilgi alın.

Hatalı bilgi verirseniz sınavınızın iptal olma ihtimali olabilir.

Sizin o bölümü kazanmış olmanız, yerleştirildiğiniz anlamına geliyor. Puan kırılmaması için ya tercih yapmayacaktınız ya da tercihleriniz gelmeyecekti. Benim bildiğim bu

Siz en iyisi, ÖSYM bürosu konumundaki bir okula gidip bilgi alın.
efendim tercih de yaptım üstelik o tercihe yerleştirildim de sadece kayıt olmadım sonrasında.

Hatalı bilgi verirseniz sınavınızın iptal olma ihtimali olabilir.
ben de bundan korkuyorum

Ben geçen sene YKS'ye girdim, bir yeri kazandım fakat kayıt yaptırmadım. Bu sene tekrar giriyorum ve sanırım "bir yükseköğretim programına(sınavsız geçiş dahil) ÖSYM'CE yerleştirildim fakat kayıt olamadım"ı seçmem gerekiyor. Ama bu şekilde OBP puanım kırılacak.

Normal olan "bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim"i seçersem ne olur? OBP'm gitmesin istiyorum ama bu şekilde başvurum iptal mi olur? Sistem otomatik mi düzeltir? Yani sonucunu bilmediğim için yapamıyorum da bir yardım edin.

İşaretlemeniz gerekeni işaretleyin. Puanınız kırılacaktır ama yapacak bir şey yok.

Sağda solda bir yerde beyan ettigim bilgilerin doğru olmaması durumunda yasal yaptırımlarla karsilasabilecegimi biliyorum tarzı bir şey vardır. Is güvenlik güçlerine kadar gidebilir.

Siz önceki sene yerlestirilmissiniz. Bu kadar basit. Oyunun kuralları belliydi. Tercih yapmasaydınız.

Daha belediyeye bir şikayette bulunurken bile bunu onaylatiyorlar.
Yukarıda girmiş olduğum, bütün şikayet ve kimlik bilgilerinin doğru olduğunu, bilgilerin doğru olmaması durumunda her türlü cezai ve hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu kabul, taahhüt ve beyan ederim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı