YKS başvurusunda hangi öğretim durumu ve kodu seçeneği seçilmeli?

"6 Bir yükseköğretim programına kayıtlıyım." bu seçeneği seçeceksin fakat o seçenek 6 değil 5. Bu kadar zor olmasa gerek buna karar vermek. Kayıt sildirmemişsin, kayıt yaptırıp gitmemişsin yani öğrencisin.

Kaydını sildirmeden kazanırsan kayıt döneminde sorun yaşarsın. Çünkü bir öğrenci aynı anda sadece 1 üniversitede kayıtlı olabilir açıktan okunan bölümler dışında.
Öyle bir durum yok. Aynı anda iki kayıt olabilir bir ön lisans biri lisans olmak üzere.

"6 bir yükseköğretim programına kayıtlıyım." bu seçeneği seçeceksin fakat o seçenek 6 değil 5. bu kadar zor olmasa gerek buna karar vermek. Kayıt sildirmemişsin, kayıt yaptırıp gitmemişsin yani öğrencisin.

6. seçeneği YKS24'e girerken seçtim ve puanımı yarıya düşürüyor. Sorunumu en başından beri dikkatle okursan sevinirim.

Ama her türlü kayıtlıyım seçeneğini seçmen gerekiyor sonuçta okula hala kayıtlısın.

6. seçeneği YKS24'e girerken seçtim ve puanımı yarıya düşürüyor. Sorunumu en başından beri dikkatle okursan sevinirim.
Sen de durumunu dikkatle değerlendirebilirsin. O seçeneği seçtiğin için OBP'n kırılmıyor. Zaten oradaki işaretlemeye göre yapılmıyor bu tercih, sisteme göre yapılıyor. OBP'n kırılmayacak çünkü geçen sene kırıktı. Yerleştirmenin üzerinden 2 sene geçtiği için normal öğrenci gibi hesaplanacak puanın.

Sen de durumunu dikkatle değerlendirebilirsin. O seçeneği seçtiğin için OBP'n kırılmıyor. Zaten oradaki işaretlemeye göre yapılmıyor bu tercih, sisteme göre yapılıyor. OBP'n kırılmayacak çünkü geçen sene kırıktı. Yerleştirmenin üzerinden 2 sene geçtiği için normal öğrenci gibi hesaplanacak puanın.

Hocam hala kayıtlıyım ama üniversiteye. 2. senem.

Arkadaşın dediklerine katılıyorum sistem otomatik ayarlar emin olmak için tekrar ÖSYM'ye sormalısın hangisini seçmeliyim diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı