Merhaba arkadaşlar, YKS 2022'de sayısalda 690k girdim. Sizce ne yapmalıyım? Önerdiğiniz bir bölüm vs var mı?
2 yıllık makine teknikerliğini önerebilirim. Bende bugün mezun oldum bu bölümden iş fırsatları çok geniş.
Başlarda biraz zorlanabilirsin çünkü genelde meslek lisesinden çıkış yapan kişiler daha çok tercih ediyor. Ama benim sınıfım 60 kişiydi aralarından 20 25 kişi Anadolu mezunu idi.Anadolu lisesi mezunuyum. Sizce gitmeliyim ve o bölümün olmazsa olmaz dersleri neler.
Başlarda biraz zorlanabilirsin çünkü genelde meslek lisesinden çıkış yapan kişiler daha çok tercih ediyor. Ama benim sınıfım 60 kişiydi aralarından 20 25 kişi Anadolu mezunu idi.
Ben de Anadolu mezunuyum. Uludağ üniversitesinden mezun oldum. En önemli derslerin başında teknik resim geliyor. 2.sınıfta ise bizim üniversitede bilgisayar destekli çizim, bilgisayar destekli analiz, CNC freze teknolojisi dersleri vardı. CNC makinesinde parçayı işlemek için gereken kodları gösterdiler, SolidWorks ve AutoCAD eğitimini aldım. En çok zorlayan ders ise mukavemet oldu. Ama üniversiteden üniversiteye farklılık gösteriyor dersler.
Ben de şu an kurslara katılıp CAD/CAM,nx, AutoCAD programlarında daha fazla bilgi edinip bu alandan kariyerime devam etmeyi düşünüyorum.
Biraz uzun oldu ama geleceğin söz konusu. Şu an mesela herkes sağlık bölümlerine yöneliyor ama atamaları çok zor iş alanları şahsımca çok kısıtlı, fakat makine hiçbir zaman eskimeyecek bir meslek hayatımızın her alanında var olmaya devam edecek.
Benim şahsi fikrim 2 yıllık bölümlerin arasında yazılabilecek en mantıklı bölüm makine.
Ama buna tabii ki de senin karar vermen gerekecek. Herhangi bir sorun olursa istediğini sorabilirsin memnuniyetle yardımcı olurum.
Orası kesinlikle sana kalmış bir şey eğer ben otururum sınava çalışmamı engelleyen her türlü etkenden kendimi uzak tutup 1 yıl oturup adam akıllı çalışacağım diyorsan, bunu başarabilirsen tabiki de mezuna kal.Peki sence bu sene tercih yapmalı mıyım? Yoksa mezuna mı bırakayım.
Orası kesinlikle sana kalmış bir şey eğer ben otururum sınava çalışmamı engelleyen her türlü etkenden kendimi uzak tutup 1 yıl oturup adamakıllı çalışacağım diyorsan, bunu başarabilirsen tabii ki de mezuna kal.
Rica ederim ne demek.Teşekkürler güzel sohbetiniz için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.