Konuyu konu sahibinin uzun mu uzun yazısından dolayı okumaya gözüm korkmuştu ama konu 3. sayfaya gelmiş merak vericiydi okudum.
Windows Linux tartışması olmuş günlük kullanıcının Windows veya herhangi bir işletim sistemi için bir
bağlıyıcısı olamaz.
Günlük kullanıcı dediğin tarayıcıda araştırmasını yapar, sosyal medyasında gezer, varsa spesifik bir işi onu yapar.
Ve konu sahibinin eklemediği bir şey yok ise Linux'a geçmesinde herhangi bir engel yok gibi duruyor.
NVIDIA Linux'ta sıkıntılı tartışması dönüyor, NVIDIA Linux'ta sıkıntılı değil tembel güzel bir örneği DLSS için bir desteği olmaması.
Hatta wayland ile daha iyi çalışacak olmasını sağlayan bir güncellemeyi bile çok yeni eklediler.
Arayüzü GNOME olan dağıtımların çok önerilmesi çarptı gözüme Wacom kullanması ile gözüm kapalı plasma önerirdim:
Wacom tabletler için bulduğum bir Reddit tartışmasında ise Windows'tan daha iyi olduğunu belirtmiş bir kullanıcı.
Ben mesela Linux'ta Eclipse'i kullanamıyorum çok kötü bir tasarımı var ve UI sorunu var.
Bu tarz durumlar mesela geliştiricinin problemi. Ben olsam öyle eşek bir geliştiricinin yazılımını kullanacağıma alternatif aramaya başlamıştım.
LibreOffice kasıyor hocam.
Your place for AI and productivity tools to create and collaborate on documents, presentations, and data.
Konu sahibi güncellemeleri çok sık almayan ama geri kalmayan bir dağıtım seçerse ve kafaya takmaz ise sorun yaşamayacaktır. Elbette bir alışma gerekicek birebir aynı olmasını bekleyemezsiniz. Çözümünü bulamadığınız yerde konu oluşturursunuz.