YKS çalışma programı nasıl?

HT04

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben şu anda 11.sınıfım sayısal bölümdeyim aşağıdaki program benim haftalık programım sizce ders çalışma sürem yeterli mi?

Haftalık programın:

Pazartesi:

08:40-15:30: okul.

16:30-18:00: ders.

19:00-20:30: boks.

21:30-23:30: ders.

Salı:

16:00-19:00: kütüphane.

Çarşamba:

Perşembe:

16:00-19:00: kütüphane.

Cuma:

Cumartesi:

12:00-18:00: kütüphane.

Pazar:

Serbest zaman.

Son düzenleme:
Antrenmandan sonra yapacağın dersten bir şey anlamazsın. Bende 2,5 yıllık lisanslı aynı sporu yapıyorum ve gerçekten verimsiz. Bir gün dövüşüyorsun bir yerin kanıyor bir gün bir yerin ağrıyor yeri geliyor kondisyon antrenmanı olduğu için çok yoruluyorsun ders çalışamıyorsun. O yüzden eğer soru çözümü falan yapacaksan bunu okulda derslerde yapabilirsen yapmaya çalış. Konu dinlemesini de antrenman öncesi yap antrenman sonrası dinlenmeye çalış.

Yaşadığın yeri bilmiyorum ancak ben küçükşehirde yaşamama rağmen haftasonları sabahları kütüphane için sıra bekliyor öğrenciler. Yani 12'de yer bulabilir misin bilemem. O yüzden bir kez şansını deneyip öğlen git. Unutma ki her zaman her saatte aynı dolulukta olmuyor. Haftaya daha fazla olur kafasında ol hep bana kalırsa. Baktın fazla kalabalık, 9'a 10'a çek ama 11'i geçmesin.

Antrenmandan sonra yapacağın dersten bir şey anlamazsın. Bende 2,5 yıllık lisanslı aynı sporu yapıyorum ve gerçekten verimsiz. Bir gün dövüşüyorsun bir yerin kanıyor bir gün bir yerin ağrıyor yeri geliyor kondisyon antrenmanı olduğu için çok yoruluyorsun ders çalışamıyorsun. O yüzden eğer soru çözümü falan yapacaksan bunu okulda derslerde yapabilirsen yapmaya çalış. Konu dinlemesini de antrenman öncesi yap antrenman sonrası dinlenmeye çalış.

Yaşadığın yeri bilmiyorum ancak ben küçükşehirde yaşamama rağmen hafta sonları sabahları kütüphane için sıra bekliyor öğrenciler. Yani 12'de yer bulabilir misin bilemem. O yüzden bir kez şansını deneyip öğlen git. Unutma ki her zaman her saatte aynı dolulukta olmuyor. Haftaya daha fazla olur kafasında ol hep bana kalırsa. Baktın fazla kalabalık, 9'a 10'a çek ama 11'i geçmesin.

Önerilerin için teşekkürler burada randevuya kütüphaneye grirlidiği için sıkıntı olmuyor.

Hafta içi bokstan sonra olan toplam 6 saati pazar gününe koymam daha mı mantıklı olur?

Önerilerin için teşekkürler burada randevuya kütüphaneye grirlidiği için sıkıntı olmuyor.

Hafta içi bokstan sonra olan toplam 6 saati pazar gününe koymam daha mı mantıklı olur?
Tek bir güne yığmak pek mantıklı olmaz 6 saati. 6 saati tek bir günde yapacağına günlük yapmaya çalış daha iyi olur. Tabii ki antrenman sonrası yorgun halinle yapma. Dediğim gibi soru çözümünü derslerde yapmaya çalışıp o vakti kazanabilirsen çok daha iyi olur. Ha dersen ki yapamam o zaman antrenman sonrası kahve içip daha zinde olup çalışırsın ancak kafeinden dolayı uykunu geciktirir uyku kaliteni, saatlerini bozar. Yine onu da yapmam diyorsan antrenman öncesi olan vaktini 2'ye bölmeyi deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı