YKS çalışma programı

Makaleler
1
Yer
Balıkesir
Ekimin başına kadar TYT Matematik ve Türkçe konularını kamp halinde bitirip elimdeki sağlam kaynaklardan soru çözümü gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Ardından sonraki süreçlerde sürekli deneme ve pratiklerle akılda kalıcılığı korumaya çalışacağım. Sosyal için de AYT Matematik bittikten sonra başlamayı düşünüyorum. Yani sınava 1-1,5 ay gibi bir süre kalınca. Merak ettiğim konu ise TYT Fen ve Edebiyat kısmında en uygun ne zaman başlanacağı. Bunların haricinde gördüğünüz eksiklikler yahut vermek istediğiniz tavsiyeler, taktikler olursa severek dinlerim.

@333365
@Camila

Son düzenleme:
Normal olarak TYT çalışırken ders ayrımı yapma bence başladığında 2-3 ay gibi bir sürede bitir. Sonrasında AYT konularina başla ama şu şekilde çalış. Her haftanin 1 gununu kendine ayır ve izin gunu yap kalan gunlerde TYT calisabilirsin. TYT bittikten sonra AYT'ye başlayacaginda şu sekilde yap. Haftanin 1 gunu kendine izin ver istesigini yap 1 gunu de TYT tekrar et. Ders calsirken aldığın notları oku ve 2 haftada bir de AYT ve TYT denemesi çöz yani bir gun AYT ol sonra 2 hafta sonra TYT ol sonra 2 hafta sonra AYT ol. Son 6 ay kaldiğinda sinava deneme sayisini haftada bire indir yani bir hafta AYT ol bir hafta TYT ol. 3 ay kaldiginda her hafta bir AYT ve bir TYT denemesi ol ayni hafta icinde yani. Sonra 1 ay kaldiginda tum derslerin bitmis olur zaten. Ondan sonra seri denemelere başla bir gun AYT bir TYT denemesi ol ve denemelerdeki tüm sorulari kendin cozmeye çalış asla bir yere soru çözümü icin bakma. Bir konuyu bile hatırlamasan çözüme bakma. Konuya bak 1 belki 2 saat konu anlatimi dinle konuyu hatirla ve kendin çöz. Bu dedigimi her deneme ve her yapamadigin soru için yap çünkü seni gelistirecek olan budur. Eger stres yapan birisiysen sinavdan bir gün once her şeyi birak ve rahatla unutma her şey sinav değil ben bile 2.senemde kazandım. Bunların dışında paragraf sorulari icin yapman gereken şey ise duzenli olarak kitap okumak. Benim onerim dunya klasiklerini okuyabilirsin. Sana çok buyuk seyler katarlar. Aklina takilan bir şey olursa yaz cevaplayayim hemen.

. Sosyal için de AYT Matematik bittikten sonra başlamayı düşünüyorum. Yani sınava 1-1,5 ay gibi bir süre kalınca.
erak ettiğim konu ise TYT Fen ve Edebiyat kısmında en uygun ne zaman başlanacağı.
Konuları uzun süre boyunca eksik götürmek saçma olur, bence hepsine birden çalışın. Zaten sosyal ve TYT fende fazla konu yok, yılbaşına kadar konular bttikten sonra her denemede tekrar etmiş gibi oluyorsunuz. AYT edebiyata ise okullar açılınca başlarsınız, mart-nisana kadar bitmiş olursa güzel olur.

AYT Edebiyat hariç konuları yılbaşına kadar bitirmeliyim yani, doğru mudur?
Bence TYT'yi yılbaşına kadar genel olarak bitirmiş olun, arada eksik veya tam oturmamış konu olursa yavaş yavaş tamamlarsınız. Bunu dememin sebebi TYT'de düzgün deneme çözmeye erken başlamak için konuları genel hatları ile bilmeniz gerekli. AYT konuları ise mayıs sonu gibi tamamen biterse çok güzel olur ( matematik uzun sürüyor genelde, edebiyat ne kadar erken biterse o kadar iyi olur bence ). Son ay da bol deneme çözüp eksik veya tam oturmamış konulara bakarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı