Normal olarak TYT çalışırken ders ayrımı yapma bence başladığında 2-3 ay gibi bir sürede bitir. Sonrasında AYT konularina başla ama şu şekilde çalış. Her haftanin 1 gununu kendine ayır ve izin gunu yap kalan gunlerde TYT calisabilirsin. TYT bittikten sonra AYT'ye başlayacaginda şu sekilde yap. Haftanin 1 gunu kendine izin ver istesigini yap 1 gunu de TYT tekrar et. Ders calsirken aldığın notları oku ve 2 haftada bir de AYT ve TYT denemesi çöz yani bir gun AYT ol sonra 2 hafta sonra TYT ol sonra 2 hafta sonra AYT ol. Son 6 ay kaldiğinda sinava deneme sayisini haftada bire indir yani bir hafta AYT ol bir hafta TYT ol. 3 ay kaldiginda her hafta bir AYT ve bir TYT denemesi ol ayni hafta icinde yani. Sonra 1 ay kaldiginda tum derslerin bitmis olur zaten. Ondan sonra seri denemelere başla bir gun AYT bir TYT denemesi ol ve denemelerdeki tüm sorulari kendin cozmeye çalış asla bir yere soru çözümü icin bakma. Bir konuyu bile hatırlamasan çözüme bakma. Konuya bak 1 belki 2 saat konu anlatimi dinle konuyu hatirla ve kendin çöz. Bu dedigimi her deneme ve her yapamadigin soru için yap çünkü seni gelistirecek olan budur. Eger stres yapan birisiysen sinavdan bir gün once her şeyi birak ve rahatla unutma her şey sinav değil ben bile 2.senemde kazandım. Bunların dışında paragraf sorulari icin yapman gereken şey ise duzenli olarak kitap okumak. Benim onerim dunya klasiklerini okuyabilirsin. Sana çok buyuk seyler katarlar. Aklina takilan bir şey olursa yaz cevaplayayim hemen.