Yaptıkları işi takdir etsem de bence çok daha iyi seçenekler var. Kimya'sı çok gözde Benim Hocam'ın ancak ben pek beğenmiyorum. İki sebebi var: Gereksiz uzun ve yer yer müfredat dışı konulara giriş yapılıyor (Özellikle Organik Kimya). Bu arada sana ufak bir önerim var, her yıl YKS konularını MEB'in Talim ve Terbiye Kurulu başkanlığı yayınlıyor. O konulara bakarak videoları izle. 2024 yılınınkini
burada bulabilirsin. Görkem Şahin'de göreceksin ki konu sapmaları çok olabiliyor. Ancak Kimya seviyesi çok çok temel olan arkadaşlar oradan çalışabilir.
Şimdi gelelim hangi alternatifler tercih edilebilir:
Matematik
1) Yani ben pek fazla Matematik videosu izlemeyi sevmiyorum çünkü okulumdaki öğretmenler bana yetiyordu ancak izlediğimde genelde "
Mustafa Yağcı" izlerdim. O gerçi YT'deki videolarını kaldırıp kendi sitesinde set olarak satmaya başladı ama hâlâ YT'de bir iki videosu var, izlenebilir.
2) Çok ciddiye alınmasa da
Hocalara Geldik'in Matematik videoları gayet hoş.
3) Çevremdeki
Mert Hoca 'ya dair çok fazla olumlu yorum duydum. Hiç izlemedim ama belirtmekte fayda var.
4)
Eyüp B'nin konu anlatımlarını pek izlememiş olsam da izlediğim videoları benim kanımca gayet hoş ve yeterliydi.
5)
Tunç Kurt'da gayet hoş. Ha ben onun konu anlatımlardan çok hoşlanmıyorum fakat büyük bir kitleye hitap eden iyi bir öğretmen olduğu gayet net.
Fizik
1)
Umut Öncül bence YT üzerindeki en iyi Fizik kanallarından birisidir. Çok açık ve net söylüyorum bunu. Pek çok insan Umut Öncül'ü sevmiyor fakat konuyu ezberden uzaklaştırıp bir mantık çerçevesine sokuyor. Pek çok insan da sadece izleyerek öğrenme beklentisinde olduğu için olumsuz geri dönüş yapıyor.
2)
Özcan Aykın'da tıpkı Umut Öncül gibi ezberden uzak durmaya çalışan öğrenci dostu birisi. Umut Öncül standart kalem kağıt kullanırken Özcan Aykın teknolojinin nimetlerinden faydalanan birisi. Ancak Umut Öncül'ü daha iyi yapan şey de bence öğrenciye daha farklı çözüm yöntemleri sunabilmesi.
3)
Ertan Sinan Şahin'de oldukça iyi. Konu anlatımları onun da paralı setlerden ancak sosyal medya ve Youtube'da paylaştığı ücretsiz içerikler de oldukça hoş.
Sana önerim Fizik'te konu anlatımlarında Umut Öncül + Özcan Aykın izleyerek gidip ara sıra ESŞ'nin içeriklerine bakmak olacak.
Biyoloji
1) Tartışmasız ki Türkiye'deki en iyi biyoloji kanalı
Dr. Biyoloji'dir. İzleyince görürsün.
2) Yine pek çok kişinin küçümsediği kanal
Hocalara Geldik, Biyolojinin en iyilerinden birisidir.
3)
Selin Hoca'da bence gayet hoş anlatıyor.
Kimya
İnan ben de bilmiyorum. Kimya'da harbi güzel bir kanal bulamadım ama içlerinden birisini seçecek olsaydım
Levent Özdede'yi seçerdim.