YKS ders çalışma programı nasıl?

Eğer kitap okumayı seviyorsanız kitap okuyun ancak bir anda kitap okumak böyle doğru değil yani çok az kitap okuyorsanız bir anda bunu süre ile başlatmayın sıkılınca bırakın. Hele kitap okumak gereksiz diyenlere hiç aldanmayın neye bağlı bunu söylüyorlar bilmiyorum. Mesela derse biraz mola vereceksiniz o esnada kitap okuyabilirsiniz. Tabii bunlar seviyorsanız geçerli. Sevmiyorsanız sınava bu kadar yakın kitap okuyarak kendinizi zorlamanın manası yok.

Eğer kitap okumayı seviyorsanız kitap okuyun ancak bir anda kitap okumak böyle doğru değil yani çok az kitap okuyorsanız bir anda bunu süre ile başlatmayın sıkılınca bırakın. Hele kitap okumak gereksiz diyenlere hiç aldanmayın neye bağlı bunu söylüyorlar bilmiyorum. Mesela derse biraz mola vereceksiniz o esnada kitap okuyabilirsiniz. Tabii bunlar seviyorsanız geçerli. Sevmiyorsanız sınava bu kadar yakın kitap okuyarak kendinizi zorlamanın manası yok.
Kitap okumayı sevmiyorsa evet süre koymak yanlış olabilir. Onun haricinde de kitap okumak uyku kalitesini arttırıyor ve minimum 7-8 saat uykuyla kendisine fazlasıyla vakit kalıyor. Açıkçası ben 10.30'da 1 saat kitap okuyup 11.30'da yatağa girip sabah 7'de alarm ile beraber yataktan çıkmayı kendim için sağlıklı buluyorum. Onun haricinde çalışma programını da eksiklerine göre oluşturması gerekir.

Kitap okumak gereksiz diyen yok. Sınavına 5 ay kalmış birisi için gereksiz diyoruz. Adam bir hobi sormamış, kitap okumalı mıyım diye sormamış. Sizin neden bu kitap konusuna takıldığınızı anlamadım. Sınava hazırlanırken kitap okumak yerine paragraf çözmesi hem olay akışı olmadan farklı konuları algılama yeteneğini geliştirir hem de soru tiplerini çok iyi öğrenmiş olur. Size kitaplarınızla güzel günler diliyorum.

Kitap okumak gereksiz diyen yok. Sınavına 5 ay kalmış birisi için gereksiz diyoruz. Adam bir hobi sormamış, kitap okumalı mıyım diye sormamış. Sizin neden bu kitap konusuna takıldığınızı anlamadım. Sınava hazırlanırken kitap okumak yerine paragraf çözmesi hem olay akışı olmadan farklı konuları algılama yeteneğini geliştirir hem de soru tiplerini çok iyi öğrenmiş olur. Size kitaplarınızla güzel günler diliyorum.
Zaten sınava belirli vakit kalmışken kitap okuma yerine konuları yetiştirmeye odaklanabilir

Maalesef dediğiniz yanlış. Kitap okumak paragrafa çözmeye göre kat kat daha iyi ayrıca 15 dk ya da 30 dk kitap okumanın ne 1 ay süre kalmışken gereksizliği olur ne de 5 ay kalmışken. Ayrıca konu başlığı "YKS ders çalışma programım nasıl?" ve bende programda kitapla alakalı bir şey yazdığı için kitaptan bahsettim.

Size kitaplarınızla güzel günler diliyorum.

Diyerek gerçekten Türkiye'de kitap okumanın ne kadar az olduğunun göstergesisiniz. Okuduğum makaleler çok doğru söylemiş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı