Videoların çekilme tarihi baya eski, Umut hoca keşke yenilese.Umut Öncül Akademi
2015 yılında Fizik dersi ile başlayan ve daha sonra yaptığım çalışmayı anlamlı bulan çok değerli öğretmen arkadaşlarımla çıktığımız bu güzel yolculuk bizi si...www.youtube.com
Evet genelde ordan çalışıyorum ama keşke pdf'ler olsa, böylelikle daha kalıcı olur.fiziklebaris kanalında her konunun konu anlatımı ve bol bol soru çözümleri var. Bi' göz atabilirsin.
Genelde ezbere dayalı anlatıldığı için ben de yapmakta zorluk çekiyorum umarım gerçekten mantığını kavratmaya çalışan bir öğretmen keşfedebilirim.Fizik mantık işidir. Mühendislik okumuş biri olarak söylüyorum fizikte mantığı kavrarsanız soru kaç takla atarsa atsın çözersiniz. Yapmaniz gereken tek şey soruları gerçekle bağdaştırıp kafa çalıştırıp çözmek.
Sadece bilgi yeterli değil. Odaklanıp konuyu herşeyiyle net anlayıp çözmek.
Öncelikle birimleri çok iyi bilmelisiniz. Pascal nedir? Hızın birimi ne? Fiziğin başında öğretilen konulardi sanırım. Fiziğin Doğası mıydı bölümün adı hatırlamıyorum. Uzun yıllar oldu.
Belki sorunun cevabı değil yazdıklarım ama anlamakta zorlandığını sezdim. Yöntem gösteriyorum.
Fizikte herşeyin mantığı vardır.
Genelde ezbere dayalı anlatıldığı için ben de yapmakta zorluk çekiyorum umarım gerçekten mantığını kavratmaya çalışan bir öğretmen keşfedebilirim.Fizik mantık işidir. Mühendislik okumuş biri olarak söylüyorum fizikte mantığı kavrarsanız soru kaç takla atarsa atsın çözersiniz. Yapmaniz gereken tek şey soruları gerçekle bağdaştırıp kafa çalıştırıp çözmek.
Sadece bilgi yeterli değil. Odaklanıp konuyu herşeyiyle net anlayıp çözmek.
Öncelikle birimleri çok iyi bilmelisiniz. Pascal nedir? Hızın birimi ne? Fiziğin başında öğretilen konulardi sanırım. Fiziğin Doğası mıydı bölümün adı hatırlamıyorum. Uzun yıllar oldu.
Belki sorunun cevabı değil yazdıklarım ama anlamakta zorlandığını sezdim. Yöntem gösteriyorum.
Fizikte herşeyin mantığı vardır.
Hocam haklısınız, insanlar fiziği dünya ile bağdaştıramadıkları için zorlanıyorlar bence de. Ama malesef böyle ezberci sistemde mantığıyla oturtmak çok zor. Okulumda alanında gayet iyi bir Fizik Hocası vardı o bile soruları ezbere çözüyordu mantık yerine. Nitekim internetteki pek çok nitelikli hoca bile yeri geldiğinde ezbere gidiyor. Ben bir 12.sınıf öğrencisi olarak diyebilirim ki şu aşamada bazı şeyleri mantığıyla öğrenmek çok zor. Eminim, derece yapanlara sorsak onlar da çoğu şeyi mantık yerine ezbere öğrenip yaptılar.Fizik mantık işidir. Mühendislik okumuş biri olarak söylüyorum fizikte mantığı kavrarsanız soru kaç takla atarsa atsın çözersiniz. Yapmaniz gereken tek şey soruları gerçekle bağdaştırıp kafa çalıştırıp çözmek.
Malesef durum böyle cidden de. sayısal bölüm seçiyoruz ama resmen soru ezberlemek zorunda kalıyoruz.Genelde ezbere dayalı anlatıldığı için ben de yapmakta zorluk çekiyorum umarım gerçekten mantığını kavratmaya çalışan bir öğretmen keşfedebilirim.
12.sınıfım Hava Harp Okulu istiyordum olmadı bu sene, ilerki yıl için bazı şeyleri değiştirerek çalışmak istiyorum bunun başında da fizik geliyor. Dediğim fizik paketi gerçekten pahalı onu almak için okullar kapandığında çalışmayı düşünüyorum ama alsam mı bilemedim.Hocam haklısınız, insanlar fiziği dünya ile bağdaştıramadıkları için zorlanıyorlar bence de. Ama malesef böyle ezberci sistemde mantığıyla oturtmak çok zor. Okulumda alanında gayet iyi bir Fizik Hocası vardı o bile soruları ezbere çözüyordu mantık yerine. Nitekim internetteki pek çok nitelikli hoca bile yeri geldiğinde ezbere gidiyor. Ben bir 12.sınıf öğrencisi olarak diyebilirim ki şu aşamada bazı şeyleri mantığıyla öğrenmek çok zor. Eminim, derece yapanlara sorsak onlar da çoğu şeyi mantık yerine ezbere öğrenip yaptılar.
Malesef durum böyle cidden de. sayısal bölüm seçiyoruz ama resmen soru ezberlemek zorunda kalıyoruz.
Hocam bence fiziğin en önemli kısmı 11.sınıf. Ve aynı zamanda en yoğun en kapsamlı sınıf. (Fizik açısından) Ki diğer bazı derslerde de böyle. Pek çok şeyin mantığı orada öğretiliyor ve 9.sınıf ve 10.sınıfta öğretilen bilgiler orada daha iyi öğretiliyor.
Kaçıncı sınıftınız bu arada? 11 ise, şunu söyleyebilirim ki mevcut müfredata göre gitme. Örneğin Vektörler>Bağıl Hareket>Dinamik>Hareket>Atışlar... şu anki müfredatın konu sıralaması ki tamamen yanlış bir sıra. Vektörler>Tork>Denge ve Denge Şartları>Basit Makineler>Dinamik şeklinde olmalı. Ve illaki YKS çalışırken belli bir sıra ile gitmek zorunda değilsin. Biraz temelin varsa 11'den başla derim. Tabi bunlar benim tavsiyelerim sana uyum sağlar mı bilmiyorum.
Ve, kesinlikle fiziğe önem vermek doğru bir karar. Ülke çapında fen dalında en az net yapılan ders fiziktir. Çoğu kişi yapamadığı için soruların katsayısı yükseliyor. Daha fazla puan getiricek.
Dediğin fasiküller nasıl bilmiyorum ama ne olursa olsun bence bu kadar parayı yatırmak mantıklı değil. Tabi maddi durumunuzu bilemem, iyiyse siz ona göre ayarlıyabilirsiniz. Soru bankası ve cidden zorlandığınız konularda fasikül almak bence daha iyi olacaktır.