YKS için çalışma programı tavsiyesi

XReallyShot

Hectopat
Katılım
16 Ağustos 2018
Mesajlar
168
Merhaba arkadaşlar 12. sınıf öğrencisiyim bu sene sınava hazırlanıyorum. Hedeflerim arasında Boğaziçi ODTÜ koç (bilgisayar müh.) Gibi üniversiteler var. Ama bunları kendime çok şart koşmadım çünkü çok ütopik yerler, ilk 20 k ya girebilirsem tercih yapar giderim ne de olsa mesele üniversite olsa da kendi kişisel gelişimin de çok önemli ve kendimi şimdiden o kadar yıpratıp üniversitede yorgun bir şekilde boş boş ders geçerken bulmak istemiyorum. Meseleye gelecek olursak sene başından beri düzenli düzensiz kimi zaman kız meselesi vb. olaylardan bıkkınlıkla dersleri salmış zamanımın ciddi bir kısmını boş geçirmiş ciddi bir kısmında çalışmış oldum. TYT netlerim 80'den aşağı düşmüyor 90 gördüğüm oldu, AYT'de pek denemeye girmedim son girdiğim denemede 36,5 yaptım. Şu an şöyle bir sorunum var kendimi boşluğa düşmüş gibi hissediyorum nefret ettiğim konulara(dil bilgisi) tabiri caizse eşek gibi çalışmak zorunda kaldım ve benim bütün enerjimi sömürdü. AYT matematikte konu adına geometri hariç iyiyim fakat soru çözümüm eksik kaldı 345 yayınlarının kitabını bitirmeye yakın çözmüştüm fakat orijinale geçtiğimde boğuluyorum ağır geliyor bu da daha çok stres yapmama derslerden soğumama yol açıyor. Ne yapsam yarım bırakıyorum bir türlü hedefime geri dönüp odaklanamıyorum ders düzenim dağıldı kısacası. Eksiklerim arasında şu an AYT kimya AYT biyoloji(sistemlerin yarısı) AYT fizik(manyetizma elektrik vb.). TYT adına çok eksiğim yok dil bilgisi ve geometri ile cebelleştikçe batıyorum. Onun haricinde TYT kimyada çok eksiğim var genelde denemelerde eksiklerim yanlışlarım oradan geliyor. Ezber konular ve sözel konuları çalışmaktan haz almıyorum. Hedeflerime ulaşmak için mezuna bırakma şansım var fakat ailevi nedenlerden ötürü bırakmak ta istemiyorum destek oluyorlar fakat onlara yük olmak istemiyorum bu benim kendi kişisel problemim. Ama mezuna kalacağım gibi de gözüküyor. Hafta sonları günde 12+ saat çalışan biriyken son 4 ayım bomboş geçti desem yeridir. Şu an ne yönde ilerleyeceğimi kestiremiyorum sürekli bir hevesimin kaçması sıkılmam moralimin bozulması kafamı iyice bozmaya başladı. Bana bir rehberlik lazım birisinin yol göstermesi ne yapmam gerektiğini en azından ucundan açıklaması lazım şu an soru bankalarına yöneliyorum olmuyor denemelere yöneliyorum olmuyor konu anlatımı derken halihazırda kısıtlı olan vaktim de verimsiz geçiyor. Yardımcı olabilirseniz konuşursanız sevinirim.

Ortalama netlerim.
TYT.
-Türkçe 30.
-Matematik 25 - 30.
-Sosyal 15.
-Fen 15.

AYT.
-Matematik 20.
-Fen 15.
 
Bence AYT'ye ağırlık ver şu anda kendimde çalışma düzeni kuramayan biri olarak söyleyebileceğim tek şey sanırım kendini zorlamak zorunda olduğun olur. Bu işler başka türlü olmuyor çünkü.
 
Bence AYT'ye ağırlık ver şu anda kendimde çalışma düzeni kuramayan biri olarak yapabileceğin tek şey sanırım kendini zorlamak olur. Bu işler başka türlü olmuyor çünkü
Ben de öyle düşünüyorum evet AYT'ye ağırlık vermem lazım orası kesin. Fakat şuan hani ne yapacağımı kestiremiyorum Sınava 68 gün civarı kaldı soru bankaları ile zaman kaybeder miyim konular yetişir mi eksik kapanır mı tek korkum o.
 
AYT'yi çok sıkı bir şekilde götürürken TYT'yi alan denemeleri ile devam ettirirsen hem soru bankaları ile vakit kaybetmezsin hem de ''deneme'' çözdüğün için ilerlersin. AYT için de 1 soru bankası + deneme.
 
elimde bolca kaynak var zaten onun da sıkıntısı oluyor bir süre sonra hangisini çözsem diye fenalık geçiriyorsun. dediğini deneyeceğim not aldım soru bankalarını parçalayıp çözeceğim muhtemelen.
Gün gün önceden ayır. Bir gün şu dersteki kaynaklardaki eksiğimi bitireyim öbür gün şu kaynak diye.
 
AYT'yi çok sıkı bir şekilde götürürken TYT'yi alan denemeleri ile devam ettirirsen hem soru bankaları ile vakit kaybetmezsin hem de ''deneme'' çözdüğün için ilerlersin. AYT için de 1 soru bankası + deneme.
Şuan elimde AYT denemeleri mevcut soru bankası da var peki gün içersinde 2 3 derse mi çalışmalıyım yoksa genel olarak herşeyi turlamalı mıyım yani tyt den deneme çözdüm sonra ayt den her dersten deneme ve soru çözümleri mi yoksa haftanın belirli günleri belirli dersler mi sizce ?

Gün gün önceden ayır. Bir gün şu dersteki kaynaklardaki eksiğimi bitireyim öbür gün şu kaynak diye.
Teşekkür ederim tavsiyelerin için sana da başarılar.
 

Geri
Yukarı