YKS için genel tavsiyeler

Denemelerde yapamadığın sorular olacaktır, o soruları biriktir ve ara ara çözmeyi dene. Video çözümlerini izleyip geçme, bir ay sonrasında da yapabilmek önemli olan.
Her günün sonunda, gün boyunca çalıştığın konuların tekrarını yap. Her haftanın sonunda ise tüm hafta boyunca çalıştığın konuların tekrarını yap. Pazar günü tekrar günü olsun yani.
Her gün paragraf ve problem sorusu çöz.
 
11'e yeni geçen bir öğrenci olarak konuyu takip edeceğim, özellikle sağlam çalışmış hocalarımın mesajlarını merak ediyorum.
 
Geçen seneye oranla daha az konu çalışıp bol Türkçe-paragraf ve matematik-problem çözebilirsin TYT için, eksik olduğun konuları da şimdiden tamamlarsan sene içinde çalıştığında iyice pekişir. AYT içinse deneme yerine şimdilik her dersten 1-2'şer soru bankası bitirebilirsin ocağa kadar, konuları çözmeden önce de 5-10 dakika tekrar yaparsan güzel olur.
Bu sene dershaneye gidip gitmeyeğini bilmiyorum ama evde tek başına güzel bir programın olsa bile bir süre sonra çok sıkıcı olabilir, sırf bu yüzden bile dershaneye gidilebilir.
 
Konu detaylarını öğren . Detaylar soru deneme ile öğrenilir . Yapamadıklarının üzerine eksiklerine düş . 30 dakika en az kitap oku paragraf çöz 2 3 test problem çöz 2 3 test her gün düzenli yap . konu temellerin sağlamsa direk deneme çözmeni öneririm sağlam değilse kolay orta soru bankası al mert hoca gibi hocalar kamp yapıyor onlara bak . temeli ne kadar sağlam atarsan o kadar iyi olur . Detayları daha kolay anlarsın temel atınca . İşin sırrı aslında unutmamak . Unutmamak için de deneme pratik soru çözmen gerek . Fen içinde temelleri çok iyi öğren . Sayısal derslerde üstüne koyarak gidilir çünkü . Mezunsun az çok biliyorsundur . Hedefin için çok iyi çalışmalısın . Ana hedefin günü en iyi şekilde değerlendirmek olmalı . Günü en iyi nasıl değerlendirirsen sana o kadar yararı olur . TYT Sosyali boşlama . Soru çöz özellikle çok çıkan konulardan . 2021 gibi olursa sosyalden arttırırsın sana epey yararı olur . Denemeden soru bankasından ilerle . Zaten sosyal yapılır son 2 3 ay bakarım deme haftada 2 3 test çözsen bile kar . Başarılar dilerim .
 

Geri
Yukarı