YKS için hoca önerisi

odtümetu

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
-
YKS konularını dinlemek için hoca önerisi istiyorum. Youtube'da çok hoca olduğu için kararsız kaldım. Lütfen tecrübeniz varsa ya da iyi olduğunu düşündüğünüz hocaları yazar mısınız?

Bir de 11. sınıf Matematik, fizik (özellikle), kimya(özellikle), biyoloji konularını dinlemek için de önerirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

YouTube'daki kanalları dinlemekle üniversite sınavı kazanılmaz. Çözümlü soru bankası alıp çöze çöze öğrenmek en iyi yol. Anlamadığın sorular hakkında okuldaki öğretmenlerden yardım alırsın, maddi sıkıntın yoksa özel ders alman veya dershaneye gitmen en iyisi.

Biyoloji dediğin dersin çoğunluğu sözel zaten, konu anlatımlı kitap alıp çöz. Sayısal dersler ise çözerek pekiştirilir. İllaki kanal istiyorum dersen Fizik için Umut Öncül cidden kaliteli, diğer kanalların pek de kaliteli olduğunu düşünmüyorum.

@odtümetu Ne tür eğitim programı veren bir lisede okuyorsunuz? Bir de şu ana kadar dönem sonu ortalamalarınız nasıldı?

@Zusth Herkesi aynı şartlarda okuyormuş gibi değerlendirmek yanlış. Bir meslek lisesi öğrencisi ile bir fen lisesi öğrencisi aynı kefeye koyulup değerlendirilmemeli.

@Zusth Herkesi aynı şartlarda okuyormuş gibi değerlendirmek yanlış. Bir meslek lisesi öğrencisi ile bir fen lisesi öğrencisi aynı kefeye koyulup değerlendirilmemeli.
Öyle mi değerlendirmişim? YouTube gibi bir platformda ancak okul sınavına hazırlanabilirsin. İntegral konusunu detaylı, güzel bir şekilde işleyerek anlatan kaç tane öğretmen var kanalı olan? Arkadaş meslek lisesindeyse değişecek tek şey diğer eğitim programlarını alan öğrencilere kıyasla çalışmaya daha da erken başlaması. Bu çalışma süreci de tabii ki de YouTube gibi bir platform üzerinden olmamalı.

Öyle mi değerlendirmişim? YouTube gibi bir platformda ancak okul sınavına hazırlanabilirsin. İntegral konusunu detaylı, güzel bir şekilde işleyerek anlatan kaç tane öğretmen var kanalı olan? Arkadaş meslek lisesindeyse değişecek tek şey diğer eğitim programlarını alan öğrencilere kıyasla çalışmaya daha da erken başlaması. Bu çalışma süreci de tabii ki de YouTube gibi bir platform üzerinden olmamalı.

Ben de meslek lisesinde okuyorum. Bütçesi varsa kesinlikle bir öğretmen yüzü görmeli. Ancak YouTube'dan öğrenilmez gibi bir önyargı ile de olaya girmeyin lütfen.

Youtube bu tip konularda size yeteri kadar bilgi sağlayamaz. Önerim bütçenizi zorlayarak özel ders almanız ya da çözümlü soru bankalarında gece gündüz çalışıp öğrenmeye çalışmalısınız.

YouTube'daki kanalları dinlemekle üniversite sınavı kazanılmaz. Çözümlü soru bankası alıp çöze çöze öğrenmek en iyi yol. Anlamadığın sorular hakkında okuldaki öğretmenlerden yardım alırsın, maddi sıkıntın yoksa özel ders alman veya dershaneye gitmen en iyisi.

Biyoloji dediğin dersin çoğunluğu sözel zaten, konu anlatımlı kitap alıp çöz. Sayısal dersler ise çözerek pekiştirilir. İllaki kanal istiyorum dersen Fizik için Umut Öncül cidden kaliteli, diğer kanalların pek de kaliteli olduğunu düşünmüyorum.
Ya konuları tam bilmiyorum hani video izleyim sonra test çözerim daha iyi anlarım diye sormuştum yoksa uğraşsam çözerim. Teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

@odtümetu Ne tür eğitim programı veren bir lisede okuyorsunuz? Bir de şu ana kadar dönem sonu ortalamalarınız nasıldı?

Anadolu Lisesi ama köklü bir lise. Okulum fena değil yani iyi güzel. Ortalamaya gelince hiç çalışmadım yani son bir hafta vs anca o da yetişirse 9. sınıf 78 civarı 10 da 85 11 de ilk dönem 80.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@swooN# Arkadaş konuya cevap yazsa yardım edeceğim.
Bekliyorum hocam Durumum pek iyi sayılmaz. Aklımda Barış Ayhan yayınlarının kitabı var. Çok güzel ama . Tek kitap lira 4 kitap 160 lira. İnternetteki çözümleri vs de paralı yani baya para gidecek oraya. O yüzden almadım. Alamadım. Antrenmanlarla matematik aldım 6 kitap o da pdf zaten.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı