YKS için kaynak ve program önerisi

Estağfurullah hocam ne rahatsızlığı, her zaman yardımcı olmak isterim. Hocam şimdilik güzel gidiyorsunuz, havaların sıcak olmasından mütevellit çalışamamanız çok normal. İmkanınız varsa klimalı bir yerde çalışın ve sabah erken saatlerde çalışın. Molaları da çok uzun tutmamaya çalışın.

Hocam Eyüp B'nin TYT matematiğini izliyorum her gün 5 video minimum ara sıra 2 3 tane izledim faktoriyeldeyim şu an. Hocam 3 tane 0 test kitabı vardı çap zor geldi bana 3D'ninkini aldım o biraz orta ama güzeldi üçdörtbeş'te yarın gelecek. Sorum şu hocam her gün video izleyeyim sonramı test çözeyim ya da test çözeyim faktöriyelden geri kalan konuları bitirip faktöriyele kadar gelip sonramı videoya geçeyim?

Hocam konuları biriktirmeden çözün soruları.

Hocam konuları biriktirmeden çözün soruları.

Hocam aklıma bir şey takıldı. Ben 12 geçiyorum seneye TYT bu yaz bitmeyecek gibi.12. sınıfta hemen AYT geçmem lazım değil mi TYT ise sadece deneme çözsem olmaz mı? Ama TYT bitmedi tam yoksa 12'nin bazı ayındmaı başlasam AYT'ye.

TYT hiçbir zaman tam bitmez. Ne zaman ki 70-90 bandına çıkarsınız, o zaman konuların çoğu bitmiş demektir ve sadece eksik konuları tamamlamak gerekir PKOB, Optik gibi. En geç Kasım ayında AYT başlamanız gerek, yeni yıla girene kadar TYT de çalışabilirsiniz sıkıntı yok.

Merhaba hocam. Hocam şimdi ben derece için uğraşıyorum çünkü OBP denilen şey 67 benim. 3 sene boyunca yattım son günler çalıştım hep hiç dersten kalmadım ama iyi de sonuç çıkaramadım. Yani 5K altı hedefim diyebiliriz. Oda 10 k falana atıyor zaten. Normalde özel okutalım diyorlar ama kendi başarımla gelmek istiyorum bir yerlere ama tabii yapamazsak özel okurum. Hocam benim yapamadığım şey şu, ben hangi sırayla çalışacağımı daha kestiremedim. Önce Türkçemi matematikmi önce Türkçeyse sonra neye bakmalıyım bunu bulamadım daha. Edebiyattan sonra sosyal sonra fen yapmayı düşünüyorum ama matematik sona kalıyor bıkkınlık olcağından korkuyorum bu sefer. Ne yapmalıyım sizce?

Edebiyat dediğinize göre TM bölümündesiniz. Şimdiden AYT derslerine çalışmayın. Kaç seneniz kaldı tam hatırlamıyorum konuşmaları ama eğer son senedeyseniz son sene ortalamanızı pek etkileyebileceğini düşünmüyorum. Maddi durumunuz rahatsa gidebilirsin.

Çalışma programı düzenle kendine. Sabahları ders çalışmaya başla ve önce Türkçeden başla. Çünkü kafanın açık olduğu saatler o saatler ve Türkçeden yalnızca o saatlerde verim alırsın. Sonra matematik çalış, sonra yanına herhangi bir fen dersini ekle. En son da geometri vurursun.

Şimdiden bıkkınlık olmaması için ders çalışma isteğin hangi zaman biterse o zaman bırak kalemi kitabı. Biraz dinlen. Daha yaz ayları bitmedi, bitince ciddileşiriz.

Yok hocam sayısalım edebiyat ağız alışkanlığı.12. sınıfa geçiyorum bu yıl. 3 sene boyunca yattım dediğim oydu. Hocam imkansızmı peki Marmara düşünüyorum normal şartlarda bilgisayar mühendisliği.

İstediğiniz yer 20-30K, bir senede çalışarak yapılabilecek bir yer asla imkansız değil.

Dediğim gibi derslerinize planlı ve programlı bir şekilde çalışırsanız, adamakıllı her gün üstüne koya koya bıkmadan çalışırsanız 2-3K bile yaparsınız.

3 sene boyunca yatman anlam ifade etmez, bu sene ne yaptığın önemli.

Hocam ilk denemeye girdim 50 doğru 34 yanlış 36 yaptım. Bilgi Sarmal'dı deneme matematik 6 doğru 8 yanlış gerisi boş çoğunu yapamadım daha faktöriyeldeyim test kitpalaırnı bitirmeye çalışıyorum ondan olabilir. Ama mesela kesirli soruları hiç yapamıyorum gibi bir şey hocam. Bende karekök var onu da çözeyim mi hocam? Bu arada edebiyatım 25 doğru 12 yanlış 3 boş çıktı. Dil bilgisi çalışmaıdm 6 yanlışımda iki şık arasında kalmıştım. Sosyalım hiç çalışmama rağmen 17'ye 3'tü. Fen sormayın ama ben söyleyeyim 2 doğru 7 boş 11 yanlış bunada hiç çalışmadım Fen'e. Hocam moralimi iyice kaybettim aslında daha yolun başındayım bu aralar şehri çok terkettim bazı olaylar oldu. Kasıma kadar 100 net görebilir miyimki hocam moralim gitti o sonucu görünce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…