YKS için Kaynaklar yeterli mi?

Hocam hiç native yok benim tarafta
E-Dergi vs. Okuyacağım discord gruplarında sohbet beni pek açmıyor.
Onun dışında bende olanları koyup fulleme gibi bir derdim var(sınava 3.girişim son YDT netim 68)
Mantıklı mı? ekstra bir öneriniz varsa minnettar olurum.
Tabii arada bir RPG de oynayacağım.

Son YDT netin 68 ise sadece konu bazlı çalışma ve haftada 2-3 deneme ile bile hallederdin, daha çok zaman var. YDT için bu kadar kaynağa gerek yok bence. benim netlerimi 60 seviyesinden 75 civarlarına çıkarmam 2-3 ay almıştım. Eksiklerime ve zayıflıklarıma çalıştım. (benim en büyük eksiğim grammer konularıydı mesela, günde 2-3 saat grammer notu yapıyordum bazen ama bu haftada 1 oluyordu)

TYT'yi çok daha öne geçirmeye çalış tyt netini bilmiyorum ama, eğer iyi bir yer istiyorsan, ODTÜ falan mesela en kötü +90 net ve +95 OBP lazım. Kalan 6 ay gibi bir sürede çok o aldığın ek kaynaklara zaman harcaman mantıklı olmaz bence zaten altyapın iyi. Bir deneme çöz, yanlışlarına bak, anlamazsan ertesi gün bir daha bak, yine anlamazsan Konuya çalış sonra bir daha bak, en son yine anlamazsan sorunun çözüm mantığına bak. Böyle böyle kafana anlamadığın konu rahat oturur.

Hocam sizi tekrardan rahatsız ediyorum da
Bir sorum daha olacaktı.
Benim 24 Mart YDS sınavından 80 hedefim ile çıkmak için oluşturduğum planım:
1-
Matematik işlerinin büyük bir kısmı tamamlanana kadar sadece reading e yönelik bir çalışma olacak.(Reader at Work 2)
2-bazı bende olan ve grameri fullememe yardımcı olan eski gramer taktiklerini yeni bir not defterine süzerek geçireceğim(geçen seneki notlarım.) Bu, şubat ayına kadar daha fazla birşey olamayacağı anlamına geliyor.
sıra kitap eritme işine gelirse bu konuda o kadar da zorlamam kendimi çünkü msü sınavı var 3 martta.
4-sadece teknik çalışacağım o da Modadil Soru tipleri(yeşil olan) ve buradan not defterine geçireceğim(önemli taktikleri) ve kelime kitaplarındakilerini de not defterime geçireceğim böylece Ydspublishingten kalmışları eriteceğim.(kitaplar :Modadil soru tipleri ve Ydspublishing Privilege Worksheets.)
5-haftada bir deneme sınavı ile en önemsizden önemliye son 4 yökdil sınavı-modadil 20-dpels premium-modadil yds 10-son yıllar yds çözeceğim.(kitaplar :Modadil YDS şampiyonu,Yökdil ve son seneler,Modadil 20 denemenin son 5 denemesi ve DPELS premium denemeleri 2 adet.)
4 DPELS vocab kitabı en zoru bu olacak(kitaplar:Vocabulary Booster 1 ve 2 Phrasal Verb Booster ve Brush up your Vocabulary)
Fen hakkında konuşmak isterdim ama şuan matematik,geometri ve türkçe çalışıyorum. yapmam gerekenin tek kelimeyle söyleyebileceğimden çok daha fazlası olduğunu biliyorum.
planım bu.
24 Mart YDS den sonra YDT için ikinci bir planım var ve Tyt adına matematik için ayrı
Ve 24 Marttan sonra hemen Kimya ve Biyoloji çalışacağım.
Planım çok daha uzun ama kısası bu.
YDS 80 yapmak istiyorum sizce bu planım abartı mı?
Önerileriniz çok önemli teşekkür ediyorum.
Ek olarak grammar,reading ve skills teknik için önerebileceğiniz bir kanal vs. var mı?

YDS'de 80 yapılabilir ama 80 yapamazsan da üzülme. Eğer 80 yapamazsan üzüleceksen böyle bir hedef koyma kendine, yapamadığında moralini çok bozarsın.

Reading için kitap okumayı tercih ediyorum ben. Klasikleri ingilizce şekilde okuyabilirsin sonra aklında kalanları not alabilirsin.

MSÜ'ye girmeden TYT Fen kısımlarına çalışmaya başlayın bence. Son 2 ayınızı neredeyse sadece genel deneme yapmaya harcamalısınız çünkü.

YDS Publishing deneme setleri de güzel ben çalıştığım dönemde onlardan yararlanmıştım.

TYT ve YDT/YDS deneme netlerin ne alemde şuanda? Hiç girmediysen hemen bugün 1 genel TYT başka bir günde 1 tane genel YDS/YDT denemesine gir.

TYT ve YDT/YDS deneme netlerin ne alemde şuanda? Hiç girmediysen hemen bugün 1 genel TYT başka bir günde 1 tane genel YDS/YDT denemesine gir.
Hocam başta cevapladığınız için teşekkürler.
Son TYT denemem 49 net idi matematik 7 doğru ve fen olmayınca:/
Ydt azıcık daha iyi tabii 67.50 idi son(matematik konu çalışmaktan 75'lere çıkaramadım.)
Fen kısmı için ise matematik pişmeden girmeme kararı almıştım.
yani MSÜ ye kadar matematik 40 sorudan iyi bir şekilde çıkabilirsem daha sonra fen çalışmayı planladım.
Dil için kafam daha rahat konu eksiğim yok şuan. zor matematik soruları ile uğraştıktan sonra "YDT sen ne rahat sınavsın" dedim.
Daha önemlisi siz feni nasıl çalıştınız diye soracaktım.
Ve hocalarım bana Fen netinin tercih ile alımda göz ardı edildiğini söylemişti.(yani bir etkisi yokmuş.)
Bu iki soru da zor biraz.
Çıkarsınız birkaç satırla diye düşünüyorum

TYT denemesi şuanki zaman için bayağı az. YDT'yi çalışmayı azaltın ve genel olarak TYT'ye bakın, hatta YDT'de mümkünse sadece deneme çözün, denemedeki yanlışlarınız üzerine çalışma yapın.

Matematik ve Feni aynı anda götürmeniz sizin daha yararınıza olur. Yoksa son aylarda sadece fen çalışmak, özellikle sıkıcı bazı konular varken insanı gerçekten bıktırabilir.

YDT zaten kolay bir sınav, zor değil. O yüzden 65 net üstü yapmayan adam akıllı bir bölüme/üniversiteye gidemiyor.

Şahsen benim TYT notum bayağı kötüydü, çalışmamazlıktan dolayı. Ders çalışmayı çok sevmem o yüzden Fen'e az çalışmıştım. Genel olarak çalıştığım zamansa 1-2 konu anlatımını hızlı hızlı dinliyordum, sonra test kitabına geçip yanlış yapa yapa öğreniyordum. Derslerde de sağolsun hocalarımız boş kalan zamanlarda TYT işliyordu. Aydın/Fen, Çap/kimya, Biyotik/biyoloji. Genellikle çözdüğüm yayınlarda bu şekilde.
Ha birde Aralıktan başlayarak her hafta 1 kere TYT denemesine girdim. Moralin netlerini görünce bozulmayacaksa dünyadaki en yararlı şey falan genel denemelere girmek. Tavsiye ederim. Bir dershane ile anlaşıp sadece deneme ücretlerini vererek denemelere katılabilirsiniz.

Hocanızın ne düşünerek söylediğini bilmiyorum ama TYT'de her doğru neredeyse aynı puanı verir ve etkiyi eder (Matematik ve Fen katsayı olarak hafif daha yüksektir). TYT'nin Sayısalda aşırı ağır bir etkisi yok belki o yüzden demiş olabilir ama sadece TYT yüzünden 1k geriye düştüm ben YDT'de, istediğim yeri tutturamadım.

Çok teşekkür ederim hocam.
Peki netiniz ve şuanki okuduğunuz üniversite nedir(75 net civarı ise iyidir diye düşünüyorum )
bir dershanede kaydım var yarında türkiye geneli denemeleri de var.
Yazarım buraya.umarım 60 neti geçerim.

Son düzenleme:
Nasıl yaptın dostum? Ben de 65 bandındayım, YDT birikime bakıyor artmaz diyerek TYT çalışmıştım hep.
Sadece deneme çözdüm. Hatalarımda şansıma genel olarak teknik yerlerdendi. Grammer, Vocab gibi. Reading kısmında hiçbir problemim yoktu. Denemeler gerçekten insana çok yardımcı oluyor. Yapamadığım soruların konularına tekrar tekrar çalıştım, birde çok fazla ingilizce konuştum. Her uygulamayı ingilizce konuştum. Forumlarla haşır neşir olduğum için ingilizce forumlarda birazcık takıldım, bilgileri ingilizce article'lar okuyarak kazandım falan filan.

TYT'den 70-75 arası bir net, tam hatırlamıyorum, YDT'den 77.5 net yaptım. İstanbul üniversitesi ingiliz dili ve edebiyatı bölümündeyim şuanda.

@DerratiX bende Reading Pratiğimi Dergilerden yapıyorum.
Grammar için ise teknik notlar alıyorum.
Skills kısmında da Modadilin kitabı var bana yararı dokunan.
ODTÜ Reading kitabını da kullanıyorum.(yararı olacak gibi)
Vocab için ise hazır kaynaklardan gitmeyi düşünüyorum.
Bunu sınava yakın yani 24 Mart YDS de sonra 2 günde bir deneme ile desteklemeyi düşünüyorum (60 gün var 30X2 deneme) sizce 80 gelmesi ne kadar olasıdır bu durumda?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…