YKS için öneri

enes_yldrm_1

Hectopat
Daha fazla  
Bu sene YKS'ye gireceğim. Millet 2. dönem soru bankasını yerine daha fazla branş deneme çöz diyorlar ama bana saçma geliyor. 2 ay sonra falan deneme kalmaz ki piyasada çözülecek. Ben onun için piyasadaki en güzel soru bankalarının çoğunu bitirmek istiyorum. Sizce bu dediğim mantıklı mı yoksa 2. dönem soru bankasını salıyım mı?

Bu arada şu ana kadar daha hiç AYT genel denemesi yapmadım ama TYT denemesini bir hafta 1 tane, diğer hafta 2 tane çözüyorum. Genel olarak netlerim 60 65 70 75 değişiyor. Şu anda genel olarak 12. sınıf konularına çalışıyorum ve 11. sınıfım bayağı eksik.

Sizce 11. sınıf konularına çalışmaya ne zaman başlamalıyım? Dershaneye de gidiyorum ve onların 11. sınıf konularına geçmesine daha var ama onlardan önce başlasam mı kararsızım.

Bir kere ilk paragrafta dediğin şeyi yaparsan çöp olursun, sence bir yıl idman yapan futbolcu mu iyi olur yoksa 3 ay idman 9 ay da düşük tempo idman ve maç yapan mı?
Soru bankası dedigin şey, 1'den fazlası tekrar, samimi diyorum. Eğer hedefin ilk 25k altı değil ise, 1 SB yeterli, sonra paso deneme. Hedefin çok yüksek ise 2 olsun en baba. Yani fazla çözüp de bir ot yapan görmedim. Deneme daha önemli ve iyi. Bazı sbler zaten saçmalıyor, misal denklem ve eşitsizlikte veya turevde belli sorabilecegi soru tarzları var, sen sblere bakarsan yandın, psikolojini de bozar çünkü artık soracak soru kalmıyor ve sacmaliyorlar, ben asla önermiyorum, bir soru bankası bile tam çözemedim hiçbir dersten. Ha eğer zamanın varsa ayt Matta 2 SB iyi olur, tyt Matta ise deneme seni ileri taşır.

Diğer soruna gelirsek, 12'yi bitirdikten sonra da 11'e başla işte; ama Ayt denemelerine gir kesin. Allah kolaylık versin.

Bir kere ilk paragrafta dediğin şeyi yaparsan çöp olursun, sence bir yıl idman yapan futbolcu mu iyi olur yoksa 3 ay idman 9 ay da düşük tempo idman ve maç yapan mı?
Soru bankası dedigin şey, 1'den fazlası tekrar, samimi diyorum. Eğer hedefin ilk 25k altı değil ise, 1 SB yeterli, sonra paso deneme. Hedefin çok yüksek ise 2 olsun en baba. Yani fazla çözüp de bir ot yapan görmedim. Deneme daha önemli ve iyi. Bazı sbler zaten saçmalıyor, misal denklem ve eşitsizlikte veya turevde belli sorabilecegi soru tarzları var, sen sblere bakarsan yandın, psikolojini de bozar çünkü artık soracak soru kalmıyor ve sacmaliyorlar, ben asla önermiyorum, bir soru bankası bile tam çözemedim hiçbir dersten. Ha eğer zamanın varsa ayt Matta 2 SB iyi olur, tyt Matta ise deneme seni ileri taşır.
Öncellikle teşekkürler tavsiyelerin için. Benim hedefim yapabileceğimin en üst sınırına çıkmak. Yani şuan net bir sayı veremiyorum ama iyice yukarılarda olmayı düşünüyorum ve ona göre çalışıyorum. Bizim okul sınavları haftaya başlıyor ve şimdiden biyoloji dışında diğer derslerin konularını elimdeki kaynaklardan büyük bir kısmını yaptım bile. Ama şimdiden böyleyse mesela ilerde logaritmaya geri dönmek istediğimde çözecek test az olacak iyice ve 2. dönem daha da az olacak. Branş denemelerden bu konuyu yapamadığımı farkettiğimde soru bankasına dönmem lazım ve öyle olunca belki 2 değil 3 , 4 kitap yetecek ve bu kadar kitap almak da istemiyorum şahsen ama ne yapacağım bilmiyorum. (Evde her dersten en az 1 tane branş denemem var bu arada.)

12. sınıf konusu da herhalde 2. döneme kadar biter ne olur orası bilemiyorum da 11. sınıfı 2. döneme sarkıtıp yetiştirememekten korkuyorum.

Tavsiyelerin için teşekkürler yeniden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı