YKS için program, düzen ve kaynak önerisi

Konuyu ilk defa öğrenip çözünce yanlış çıkması normal. Video çözüm izler yanlışınızı öğrenir sonraki soru da uygularsınız. Başka bir neden de o YouTube hocasının size uygun olmaması olabilir. Sizin için ya çok kompleks ya çok yalın anlatıyordur. Hocayı gözden geçirin. Veyahut diğer bir sebep okul ortamı olmaması da olabilir. Bazı insanlar okul-dershane vb mekanda hocanın anlatımıyla daha iyi anlar, anlamadığını sorabilir. Web'de o kadar pratik değil anlamadığın şeyin cevabını bulmak. Derslere gelirsek matematik için süreyi vs boş verip sadece soruya odaklanın. Düşünün, çözmeyi deneyin. Ben bazen bir soruyu birkaç gün sonra çözerdim. Sınavda da böyledir. Matematikte bir soruyu yapamazsınız, diğer branşı bitirip tekrar matematiğe geldiğinizde aslında ne kadar kolay olduğunu anlarsınız. Ayrıca matematik çöze çöze gelişen bir ders. Boş zamanlarınızda bile matematik çözseniz iyi olur. Dilci olsanızda en az 2 TYT matematik kitabı bitirmeniz çok iyi olur. Türkçeye gelirsek, zaman varsa felsefe kitapları okumak çok iyi olur paragraf için. Veyahut gazete, dergi, haber... Çünkü güncel konulardan bayağı soruyorlar. Dil bilgisi bölümünde de eğer kuralları tam bilmiyorsanız, ezber yapmaktan başka çareniz yok. Türkçe çok karmaşık bir dil. TDK de her geçen zaman daha da karışık yapıyor. Yazım kuralları her sene güncelleniyor. Eğer kuralları bilipte yapmıyorsanız pratik eksiğiniz vardır hocam. Günlük belirli sayıda Türkçe çözmeyi de ihmal etmeyin.
Düzenli paragraf çözüyorum Türkçe için. Matematik için de 2 soru bankası var elimde birisi izlediğim hocanın konu anlatımmaonrası ödevlendirdiği soru bankası. Bublar yeterli olur mu? Günlük dil bilgisi, paragraf ve matematik çözüyorum. Umarım dediğiniz gibi zamanla gelişir. Teşekkürler.

Düzenli paragraf çözüyorum Türkçe için. Matematik için de 2 soru bankası var elimde birisi izlediğim hocanın konu anlatımmaonrası ödevlendirdiği soru bankası. Bublar yeterli olur mu? Günlük dil bilgisi, paragraf ve matematik çözüyorum. Umarım dediğiniz gibi zamanla gelişir. Teşekkürler.
Yani genelde hocaların kendi kitaplarını önermem çünkü üzerine çok düşünülmüş kitaplar değiller. Büyük yayınların kitapları, bir çok öğretmen, öğrenci kontrolünden geçiyor. Üstüne üstlük yıllarca üstüne koya koya ilerliyor. Ona rağmen hatalı soruları oluyor. Fakat siz ne yapacağınızı pek bilmiyorsanız izlediğiniz hocanın kaynağını çözmekte fayda var. Video çözümü varsa daha iyi olur. Yoksa mutlaka yapmadığınız soruları çözen birine ihtiyacınız var. Halihazırda ekstra bir matematik kitabınız da var. Yeterli sayılır. Birde genel deneme olursanız sizin için daha iyi olur.

Yani genelde hocaların kendi kitaplarını önermem çünkü üzerine çok düşünülmüş kitaplar değiller. Büyük yayınların kitapları, bir çok öğretmen, öğrenci kontrolünden geçiyor. Üstüne üstlük yıllarca üstüne koya koya ilerliyor. Ona rağmen hatalı soruları oluyor. Fakat siz ne yapacağınızı pek bilmiyorsanız izlediğiniz hocanın kaynağını çözmekte fayda var. Video çözümü varsa daha iyi olur. Yoksa mutlaka yapmadığınız soruları çözen birine ihtiyacınız var. Halihazırda ekstra bir matematik kitabınız da var. Yeterli sayılır. Birde genel deneme olursanız sizin için daha iyi olur.
Deneme çözmeye henüz başlamadım ama başlayacağım tekrar teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı