YKS için tavsiyeler

lonitabunny

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. ben sayısal öğrencisiyim. 11. sınıf bitti 12'ye geçeceğim. Açıkçası 11'im güzel geçmedi epeyce konu eksiğim var. Sizce yaz tatilinde hangi derslere bakmam gerek? TYT ya da AYT'de nelere önem vermem gerekiyor? 11'in hangi dersinin hangi konularına çalışmalıyım? Yani kısacası yaz tatilimi sizce nasıl geçirmeliyim Önerileriniz benim için çok önemli

Matematiğe yoğunlaş bence. Trigonometri analitik falan halletmeye çalış. Özellikle trigonometri. Çünkü 12 de göreceğin limit türev integralin içerisinde çokça trigonometri geçecek. Onun dışında boş zamanlarında geometri soruları da çöz, geometri bol soru çözülmesi gereken bir ders okuyup anladımla olmuyor maalesef. YouTube videolarından faydalanabilirsin.

Bana kalırsa sadece TYT odaklanın. Sene içerisinde AYT için bol vaktiniz olur.
TYT mantıkla yapılır zaten. Matematik full problem. AYT bilgi, bir aksilik olursa AYT'yi kendiniz geliştiremezsiniz. Mesela ben: mezun senemde tam AYT'ye yeni başladığım hafta deprem oldu. 2 ay çöp oldu gitti.

Kesinlikle AYT'ye ağırlık vermen gerekli, hem daha fazla etkiliyor hem de birşey bilmesen bile TYT bir nebze yapılabilir ama AYT ağırlık vermeden yüksek bir puan imkansız.

Kesinlikle AYT'ye ağırlık vermen gerekli, hem daha fazla etkiliyor hem de bir şey bilmesen bile TYT bir nebze yapılabilir ama AYT ağırlık vermeden yüksek bir puan imkansız.

Tamam ama yaz tatili için zamanım kısıtlı. Bu yüzden AYT fizik kimya ve matematiğe bakacağım. Sadece önemli konulara iyice alışmak istiyorum. 12 de oh be iyi ki bu konuya yazın bakmışım demek istiyorum. Özellikle çalışmam gereken Konular hakkında öneri verebilir misiniz?

12 sınıf sayısal olarak cevaplıyorum:

Öncelike her konu için muazzam önem taşıyan, her sorunun içinde olan Çarpanları Ayırma ile alakalı her şeyi adın gibi bilip çözmelisin. İşlem yeteneğin üst düzey olmalı, temel ne olarak çok sağlam olmalısın.

Matematik Fonksiyonlar üzerine kurulu bir ders örneğin:
Polinomlar: Özel bir fonksiyon
Parabol: İkinci dereceden fonksiyon grafiği
Diziler: Fonksiyon ama tanım kümesi sayma sayısı
gibi her konunun içinde illaki bir yerde çıkıyor.

Sınava 8 gün kaldı ve arkadaşlarımın çoğu TYT de inanılmaz netler yaparken AYT tarafında çok zayıf. Bunun sebebi vakitlerinin TYT çalışırken harcamaları. TYT kumar oynamak gibi şans sınavı. AYT'de ise şans yok biliyorsan kesin yapıyorsun vaktin de var stres yok. Ayrıca bir AYT sorusu nerdeyse 3 TYT sorusuna eşdeğer ve AYT çalışmak emin ol TYT netlerini de arttırıyor. 10x vaktin varsa 2x TYT çalış 8x AYT çalış.

Ben şahsen okul öğretmenlerimden pek bir şey anlayamadım. İnternetten önden konuyu öğrenmek benim için daha faydalı oluyor ama her insan farklı kendini tanıman gerekiyor.

Paragraf sorusu çözmek çok önemli, problemleri ilk görüşte ne yapacağını anlama kabiliyeti kazanmak için problem sorusu çözmelisin. Haftada aynı anda sadece bir fen dersi çalış. Eğer paragrafta çok vakit harcıyorsan her soruya bir dakika tut vaktin biterse soruyu geç. 40 sorunun sonunda bir dakika daha verip tekrar dene. Ben böyle kendimi bayağı hızlandırmıştım.

Arkadaşlarınla değil kendinle yarış. Başta muazzam dereceler yapan arkadaşlarımdan çoğu vasat durumda. Bu mental korumayla doğrudan ilgili. (Tavsiyem sevgili konusundan da uzak durman ) )

Yaz tatilinde temellerini üst düzey öğrendikten sonra 9-10-11 hepsini tam anlamıyla öğren. Vaktin kalırsa limit-türev-integral dışında konulara erken başlayabilirsin.

İnsanlar mayıs gibi çalışmayı bırakıyor, yapamayacağım falan diyor asıl farkı bu aylar çalışırsan atıyorsun.

Ben kendim için iyi değerlendiremedim son üç ay çalıştım bilgisayar mühendisliği istiyorum fakat puanları çok yüksek. Sanırım bir yıl mezuna kalacağım. Dönemin başında mezuna kalmak ölüm gibi anlatılıyordu. Şimdi ise normal bir yıl hiçbir şey olarak anlatılıyor.

Sorun vs. varsa cevaplayabilirim.

Türev integrale kadarki konular bitir, ve bolca soru çöz, o konuları iyice oturtman lazım oturunca çok rahat edersin 12 de. Fizik ve kimya ile alakalı birşey soyleyemiyecem pek hatırlamıyorum.

Bende tatilden sonra 12 olacağım sadece TYT çalışıyorum neredeyse problemlere geldim sizce ilk TYT bitirip sonra AYT sayısal başlamak daha iyi değil mi? Günde ort 4 saat çalışıyorum arttıracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…