12 sınıf sayısal olarak cevaplıyorum:
Öncelike her konu için muazzam önem taşıyan, her sorunun içinde olan Çarpanları Ayırma ile alakalı her şeyi adın gibi bilip çözmelisin. İşlem yeteneğin üst düzey olmalı, temel ne olarak çok sağlam olmalısın.
Matematik Fonksiyonlar üzerine kurulu bir ders örneğin:
Polinomlar: Özel bir fonksiyon
Parabol: İkinci dereceden fonksiyon grafiği
Diziler: Fonksiyon ama tanım kümesi sayma sayısı
Gibi her konunun içinde illaki bir yerde çıkıyor.
Sınava 8 gün kaldı ve arkadaşlarımın çoğu TYT de inanılmaz netler yaparken AYT tarafında çok zayıf. Bunun sebebi vakitlerinin TYT çalışırken harcamaları. TYT kumar oynamak gibi şans sınavı. AYT'de ise şans yok biliyorsan kesin yapıyorsun vaktin de var stres yok. Ayrıca bir AYT sorusu neredeyse 3 TYT sorusuna eş değer ve AYT çalışmak emin ol TYT netlerini de arttırıyor. 10X vaktin varsa 2X TYT çalış 8X AYT çalış.
Ben şahsen okul öğretmenlerimden pek bir şey anlayamadım. İnternetten önden konuyu öğrenmek benim için daha faydalı oluyor ama her insan farklı kendini tanıman gerekiyor.
Paragraf sorusu çözmek çok önemli, problemleri ilk görüşte ne yapacağını anlama kabiliyeti kazanmak için problem sorusu çözmelisin. Haftada aynı anda sadece bir fen dersi çalış. Eğer paragrafta çok vakit harcıyorsan her soruya bir dakika tut vaktin biterse soruyu geç. 40 sorunun sonunda bir dakika daha verip tekrar dene. Ben böyle kendimi bayağı hızlandırmıştım.
Arkadaşlarınla değil kendinle yarış. Başta muazzam dereceler yapan arkadaşlarımdan çoğu vasat durumda. Bu mental korumayla doğrudan ilgili. (Tavsiyem sevgili konusundan da uzak durman

) )
Yaz tatilinde temellerini üst düzey öğrendikten sonra 9-10-11 hepsini tam anlamıyla öğren. Vaktin kalırsa limit-türev-integral dışında konulara erken başlayabilirsin.
İnsanlar mayıs gibi çalışmayı bırakıyor, yapamayacağım falan diyor asıl farkı bu aylar çalışırsan atıyorsun.
Ben kendim için iyi değerlendiremedim son üç ay çalıştım bilgisayar mühendisliği istiyorum fakat puanları çok yüksek. Sanırım bir yıl mezuna kalacağım. Dönemin başında mezuna kalmak ölüm gibi anlatılıyordu. Şimdi ise normal bir yıl hiçbir şey olarak anlatılıyor.
Sorun vs. varsa cevaplayabilirim.