YKS için yapay zeka yardımı alınır mı?

LyNice

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Dostlar herkese selamlar. YKS sayısalda 690 bin küsur yaptım bu sene. Ve bunu bayağı aşağıya indirmek istiyorum. Şu an işte çalışıyorum, kasım ayında işten ayrılıp günde on saatten fazla verimli şekilde çalışmayı hedefliyorum. Ama aklıma bir fikir geldi. Ben bir şeyleri sohbet ederek, konuşarak ve anlamadığım yerleri sorarak daha kolay öğreniyorum. Bu yüzden matematik, fizik, kimya, biyoloji vs. gibi dersler için yapay zekâ kullanmak istiyorum. Yapay zekâdan öğretmenmiş gibi davranmasını, bana konuyu adım adım anlatmasını isteyeceğim, hem okuduğum için daha kolay olacak. Ama hangi yapay zekâyı seçmeliyim sizce? ChatGPT YKS'de 650 bin yapmış bir videoda gördüm. Ne önerirsiniz? Derece yapmak istiyorum, burslu pilotaj istiyorum.

Sorduğunuz soruyla alakasız ama günde 10 saat çalışmanın size faydadan çok zararı olacaktır. Hayatınızı normal yaşarken bir aktivite gibi düşünün. Her gün 1 - 2 veya size bağlı 3 saat konu öğrenerek ve soruları çözerek geçirin. ChatGPT size bu konuda yardımcı olmakta gayet iyi iş çıkarıyor.

Sorduğunuz soruyla alakasız ama günde 10 saat çalışmanın size faydadan çok zararı olacaktır. Hayatınızı normal yaşarken bir aktivite gibi düşünün. Her gün 1 - 2 veya size bağlı 3 saat konu öğrenerek ve soruları çözerek geçirin. ChatGPT size bu konuda yardımcı olmakta gayet iyi iş çıkarıyor.

Doğru mu anladım bilmiyorum ancak günde 3 saat ile iyi bir derece kolay değil bence.

Hiç tanımadığımız insanlar için günde 8 10 12 saat çalışıyor metroda 2 saat yol çekiyoruz YKS için günde 10 saatten fazla çalışmak ne kadar yorucu olsa da doğru bir yönlendirme ile faydalı olabilir.

Doğru mu anladım bilmiyorum ancak günde 3 saat ile iyi bir derece kolay değil bence.

Evet değil. Pilotaj için derece lazım. ChatGPT 600 küsur TL 600TL'ye özel hoca gibi düşünüyorum. Bana yardım edebilecek en iyi yapay zeka nedir?

Hocam beyin bilgisayar değil. 10 saat çalıştığında öğrendiğin hangi bilgi gün sonunda aklında kalacak? Günde 3 konu bitirmek yerine bir konuyu daha iyi anlamak her türlü avantaj. Önünüzde 8 aya yakın bir vakit var. Sözel temelinin iyi olduğunu varsayarsak gayet de iyi bir derece yapabilir.

Hiç tanımadığımız insanlar için günde 8 10 12 saat çalışıyor metroda 2 saat yol çekiyoruz YKS için günde 10 saatten fazla çalışmak ne kadar yorucu olsa da doğru bir yönlendirme ile faydalı olabilir
Siz kendinize uygun görüyorsanız sıkıntı yok.

Şu an halihazırda hiçbir yapay zekanın size YKS düzeyinde ders anlatabileceğini ve soru çözebileceğini düşünmüyorum bazen soruyu ya yanlış çözüyor ya yanlış anlıyor 2-3 defa uğraşmak zorunda kalıyorsunuz o paraya bence soru çözüm uygulamaları alabilirsiniz ayrıca günde 2-3 saat çalışarak sayısalda derece beklemeyin (eğer temeliniz çok sağlam değilse)

Evet değil. Pilotaj için derece lazım. ChatGPT 600 küsur TL 600TL'ye özel hoca gibi düşünüyorum. Bana yardım edebilecek en iyi yapay zeka nedir?
Yapay zeka sana ders anlatamaz, o kadar da değil. İnternette ne varsa onu kısaltıp anlatır, verim alamazsın. En fazla takıldığın bir soru olur, onu sorarsın. Zaten günde 10 saat çalışacağını söylüyorsun, Youtube'da ki hocalardan dinleyin dersleri. Her türlü yapay zekadan daha iyi verim alırsınız.

Şu an halihazırda hiçbir yapay zekanın size YKS düzeyinde ders anlatabileceğini ve soru çözebileceğini düşünmüyorum bazen soruyu ya yanlış çözüyor ya yanlış anlıyor 2-3 defa uğraşmak zorunda kalıyorsunuz o paraya bence soru çözüm uygulamaları alabilirsiniz ayrıca günde 2-3 saat çalışarak sayısalda derece beklemeyin (eğer temeliniz çok sağlam değilse)

Temelim zayıf burslu pilotaj okumak istiyorum. Elimden geleni ardıma koymayacağım. 7 ay kala işten çıkacağım çalışmaya başlayacağım. İyi hazırlanmak istiyorum ne yapmam lazım bana yol gösterir misiniz?

Yapay zeka sana ders anlatamaz, o kadar da değil. İnternette ne varsa onu kısaltıp anlatır, verim alamazsın. En fazla takıldığın bir soru olur, onu sorarsın. Zaten günde 10 saat çalışacağını söylüyorsun, YouTube'daki hocalardan dinleyin dersleri. Her türlü yapay zekadan daha iyi verim alırsınız.

Anlamadığım kısımları kimlere soracağım? YouTube'deki videoları izledim diyelim ama konuda anlamadığım yer var nasıl yapacağım? O eksik kısmı nasıl kapatacağım? Yapay zeka yardımcı olamazsa kime soracağım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı