Almanya'da zaten öyle adam bulman Türkiye'deki kadar kolay mı sanıyorsun? Zeka geriliği örnek sadece anlama potansiyeli ile ilgili. Zaten sınavı kazanmada zekanın bir etken olduğunu söyledim her şey olduğunu söylemedim. Zeki adam her zaman birkaç adım önde olur. Zekası bir tik daha asagida olanın onu yakalaması için daha fazla çalışması gerek bütün mevzu bu.
Hocam yanimdaki oda arkadasimi örnek vereyim Indian Institute of Technology"i kazanmis mesela. 100 milyon kisi giriyor sinava o 200"e girmis. Çocuk zeki mi? Hayir degil normal birisi ayni sekilde calisiyoruz. Testleri benden hizli cözmüyor. Ama gercekten odaklanan ve verimli calisan birisidir. 12 saat masada oturup calisir. Iste bu odak ve verimle alakalidir. Bunu anlamak icin yasin genc olabilir sonralari fark edeceksin. Bütün professörlerin bunun hakkinda söylemleri olur üniversitede. Eger bir is sana enteresan gelirse ve odaklanabilirsen yok edersin. Bunu sana tu Berlin'de okuyan ve notlari iyi olan biri olarak diyorum. Iyi sosyaller diliyorum herkese.
Benim zeka ile kitaplar okumaya ihtiyacım yok. Bana enteresan gelen makinelerdir. Genelde onlari incelerim. Ben size sadece okul arkadaslarimdan örnek vermeye calistim.
Seyidfalan gercekten yazdiklarima gülüyorsan hayatinda hic verimli ve odaklanmis calismamissindir. Cidden 20 dakika siyah noktaya odaklanmayi denesene ne kadar durabileceksin öyle?
Seyidfalan gercekten yazdiklarima gülüyorsan hayatinda hic verimli ve odaklanmis calismamissindir. Cidden 20 dakika siyah noktaya odaklanmayi denesene ne kadar durabileceksin öyle?
Benim güldüğüm saçma argümanların, saldırıların ve "zeka kitabı okumama gerek yok" yazın. Hem de bende zaten DEHB var, istesem de takviyesiz halde normal bir insan kadar odaklanamam .
Benim güldüğüm saçma argümanların, saldırıların ve "zeka kitabı okumama gerek yok" yazın. Hem de bende zaten DEHB var, istesem de takviyesiz halde normal bir insan kadar odaklanamam .
-------------------------------------------------
Başarı sadece odak ile veya sadece zeka ile alakalı değildir. Belirli bir hedef uğruna verdiğin zaman, fedakarlıklarla çalışırken yardımcı olarak da hali hazırda sahip olduğun zekanı kullanmayla alakalıdır. Ama sen diyorsun ki, "zeka işi değil, çok çalış çok ekmek ye". Bu zaten başlı başına yanlış.
Benim zeka ile kitaplar okumaya ihtiyacım yok. Bana enteresan gelen makinelerdir. Genelde onlari incelerim. Ben size sadece okul arkadaslarimdan örnek vermeye calistim.
Bahsettiğim şey kitap değil kuram. Senin için enteresan olan şeyin neden makineler olduğunu açıklayan kuram. Eğitim Bilimi senin yolunu çizer. Yaş aralığının 12-16 aralığında olduğunu düşünüyorum.
Doğru. Kendi okulumdakilerle dershanemdekiler arasında çok fark vardı. Ama günün sonunda disiplinli olan sınavı kazanıyor. 1 yıl herkesin derece yapabilmesi için yeterli bir süre. Asıl zeki olan disiplinli olandır.
Konu gereksiz tartışmaya dönüşmüş. Bu konunun işin felsefi tartışmasını yapmak için açıldigini düşünmüyorum. Neyse, YKS özelinde konuşmak gerekirse sadece şunu soyliyim; hiç kimse emin olun ki acı çekmeden çok çalışmadan o sıralamaları elde etmedi. Çalışan insan her zaman için başarılı olur. Gerisine takılmayın, başarılar.