YKS konu tekrarı nasıl yapılır?

Jave

Centipat
YKS konuları için nasıl tekrar yapacağımı bilmiyorum. Yani bir konuyu bitirdim tamam güzel ama onu unutmamak için ne yapmalıyım ve bir sürü konu bitirdikten sonra ilk başladığım konuları nasıl tekrar edeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birden fazla kaynağınız olsun, ilk kaynaktan öğrendiğiniz konuyu bitirip yeni konuya geçince, yeni konuyu ilk kaynaktan çözerken eski konuyu diğer kaynaklardan çözerseniz ve böyle devam ederseniz iyice oturur.
Tekrar edilecek bir ders ise 2-3 güne bir notlarınızı okursunuz da zaten.

Birden fazla kaynağınız olsun, ilk kaynaktan öğrendiğiniz konuyu bitirip yeni konuya geçince, yeni konuyu ilk kaynaktan çözerken eski konuyu diğer kaynaklardan çözerseniz ve böyle devam ederseniz iyice oturur.
Tekrar edilecek bir ders ise 2-3 güne bir notlarınızı okursunuz da zaten.
Şuanlık tek kaynağım var ama o konuda ne yapacağım ? özellikle sayısal derslerde.

@Jave İnternetten OGM Materyal ve MEB Kazanım testlerine bakın.
Şuanlık öyle yapacağım @Park Müdürü Benson abi var mı önerin ?
Ek kaynak edin, düzenli soru çöz.
Ek kaynak edineceğim ama OGM Materyal sitesinden her konu tekrarı için kaç soru çözmem mantıklı ? soruların zorluk derecesi ne kaçar kaçar olsun ?
İkinci sorumda şu coğrafya,biyoloji,felsefe gibi dersleri nasıl tekrar etmeliyim ?

Son düzenleme:
Pazar gününü konu çalışmak yerine bence tekrara ayırabilirsiniz. Örneğin bu hafta Matematik için temel kavramlar çalıştın diyelim, Türkçe için de fiilimsiler, cümle türleri olsun. Pazar günü o hafta çalıştığın tüm konuları bence tekrar edebilirsin. Bunu aylık olarak da o ay içerisinde çalıştığın konuların püf noktalarını ve birkaç soruyla tekrar edebilirsin.

Pazar gününü konu çalışmak yerine bence tekrara ayırabilirsiniz. Örneğin bu hafta Matematik için temel kavramlar çalıştın diyelim, Türkçe için de fiilimsiler, cümle türleri olsun. Pazar günü o hafta çalıştığın tüm konuları bence tekrar edebilirsin. Bunu aylık olarak da o ay içerisinde çalıştığın konuların püf noktalarını ve birkaç soruyla tekrar edebilirsin.
Pazar günü tüm dersleri tekrar etmem sıkıntı olur mu ? Çok boş vaktim oluyor genelde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı