YKS matematik çalışamamak

itskaarina

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar YKS çalışıyorum, matematikte nedense ilerleme olmuyor. Bakıyorum temel kavramlar çalışıyorum sonra EBOB EKOK'a kadar geliyorum mutlu oluyorum AYT geçerim diye ama sonra bakıyorum ki EBOB EKOK sorularını çözemiyorum sonra da temel kavramları unuttuğumu fark edip tekrardan çalışıyorum. 6 aydır böyle daha TYT matematikte fonksiyonlar konusunu göremedim diyebilirim ama bu sadece matematikte oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocammatematik ve geometri karşılılığı hemen alınan dersler değil maalesef. Bazı konularda zorlanman yapamaman çok normal. Pes etmeden çalış mutlaka karşılığını görürsün.

Konu bitsin diye mi çalışıyorsunuz yoksa anlamak için mi çalışıyorsunuz?

Birinci seçenek ise anlamamanız normal. Anlamak için çalışırsanız mantığı kavrarsınız.

İkinci seçenek ise bu ders bir kez konuyu anlayıp bol pratiğe bakıyor. TYT denilen sınavda matematik kısmında bir çok soru tipi oluşturulabildiği için bol pratik ile soru tarzlarını öğrenmek gerekiyor. AYT kısmı konuyu bilmeye, TYT kısmı soru tarzını öğrenmeye bakıyor. Eğer yapamıyorsan öncesinde bol bol Youtube'da soru çözüm videosu izle. Bende TYT çalışan birisi olarak böyle yapıyorum. Çarpanlara ayırma kısmını yapamıyorum ve şuan video izleye izleye soru tarzlarını öğrendim ve soru gördükçe öğrendiklerimi denemeye çalışıyorum. Tutsun tutmasın bir süre sonra hangi soruda yapacağımı hangi soruda yapmayacağımı öğreniyorum zaten. Tavsiye de ederim soru çözüm videolarını izlemeyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı