YKS matematik için nasıl ilerlenmeli?

yağızSSD

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sene YKS'ye çalışıyorum ve şu an matematikte üslü ifadelerdeyim. Fen kısmında ise ortasındayım ve matematikte problemlere geçmeme az kaldı ve benim matematik o kadar iyi değil yani böyle yeni nesil tarzı denilen sorularda zorlanıyorum. Onun haricinde klasik soruları kolayca yapabiliyorum. Problemlere 10 günde temel atma kampı ile ilerleyeceğim sonra problem fasikülüne geçeceğim. Bu sırada problemler çalışırken yanına da TYT matematik ilk 12 konuyu iyice çalışmayı planlıyorum. İlk 12 konu yerine 11.sınıf matematik mi çalışayım yoksa ilk 12 konu mu? Şu ana kadar tam oturmadığını hissettiğim konular ise ardışık sayılar ve ebok-EKOK

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu sene YKS'ye çalışıyorum ve şu an matematikte üslü ifadelerdeyim. Fen kısmında ise ortasındayım ve matematikte problemlere geçmeme az kaldı ve benim matematik o kadar iyi değil yani böyle yeni nesil tarzı denilen sorularda zorlanıyorum. Onun haricinde klasik soruları kolayca yapabiliyorum. Problemlere 10 günde temel atma kampı ile ilerleyeceğim sonra problem fasikülüne geçeceğim. Bu sırada problemler çalışırken yanına da TYT matematik ilk 12 konuyu iyice çalışmayı planlıyorum. İlk 12 konu yerine 11.sınıf matematik mi çalışayım yoksa ilk 12 konu mu? Şu ana kadar tam oturmadığını hissettiğim konular ise ardışık sayılar ve ebok-EKOK

Hocam bu sene sınava girmiş biri olarak çok iyi bir derece yapamasamda fenim çok iyiydi ve matematikten kurtardım diyebilirim size vereceğim en iyi taktik şudur önce matematik sonrasında genel YKS ile ilgili tavsiye vereyim. Matematik için ilk 12 konu bitmeden AYT'ye geçmeyi deneme bile kafan allak bullak olur. Problemler için temel at ve sorulara uğraş TYT için matematik temelim vardı fakat AYT için bir soruya 2 3 saat harcadığımı bilirim bu sene yani bir soruyu yapamadığında direk soru çözümünü izlemek yerine otur ve uğraş sıkılana bunalana kadar ek olarak problem için paragrafda çok önemli şimdi gelelim YKS'ye genel olarak bakalım. Benim matematik dışı ilgim olan bir ders yoktu ve lisenin ilk 3 yılını dinlediğimi hatırlamam her şeyi bir seneye sığdırmak çok zor açık konuşmak gerekirse. Fakat imkansız diye bir durum yok ciddi anlamda saatlerinizi günlerinizi boşa geçirmemeniz lazım verimli çalışmayı öğrenin. Size şöyle söyleyeyim son 3 denemem netlerim ve OBP ile beraber bu yll ki sınava göre ilk 30 bindeydi ve bunlar Özdebir 3D gibi güzel yayınlar. Bu şeyin sonucunda tek bir hatadan dolayı 200k geldi çok çalışmama rağmen bana bir şans verseler ve yılın tamamını unutup en baştan başlasam kesinlikle stres yönetimini öğrenmeye çalışırdım nasıl yapılır bilmiyorum ama hiç streslenmem gibi düşünmeyin sınavda çünkü istemsiz bir stres geliyor insana ben stres olmam diye girdim sınavda ellerim titreye tireye gözüm kararık halde çözdüm yarsını yani stres yönetimini öğrenin tek bir cümleyle açıklamak istesem denemelere YKS'ye giriyor gibi hazırlan
YKS'yi bir deneme olarak değil denemeleri YKS olarak gör ve öyle çalış tavsiyelerim bunlar hocam umarım gönlünüzce olur ve güzel anlatabilmişimdir iyi günler.

Hocam bu sene sınava girmiş biri olarak çok iyi bir derece yapamasamda fenim çok iyiydi ve matematikten kurtardım diyebilirim size vereceğim en iyi taktik şudur önce matematik sonrasında genel YKS ile ilgili tavsiye vereyim. Matematik için ilk 12 konu bitmeden AYT'ye geçmeyi deneme bile kafan allak bullak olur. Problemler için temel at ve sorulara uğraş TYT için matematik temelim vardı fakat AYT için bir soruya 2 3 saat harcadığımı bilirim bu sene yani bir soruyu yapamadığında direk soru çözümünü izlemek yerine otur ve uğraş sıkılana bunalana kadar ek olarak problem için paragrafda çok önemli şimdi gelelim YKS'ye genel olarak bakalım. Benim matematik dışı ilgim olan bir ders yoktu ve lisenin ilk 3 yılını dinlediğimi hatırlamam her şeyi bir seneye sığdırmak çok zor açık konuşmak gerekirse. Fakat imkansız diye bir durum yok ciddi anlamda saatlerinizi günlerinizi boşa geçirmemeniz lazım verimli çalışmayı öğrenin. Size şöyle söyleyeyim son 3 denemem netlerim ve OBP ile beraber bu yll ki sınava göre ilk 30 bindeydi ve bunlar Özdebir 3D gibi güzel yayınlar. Bu şeyin sonucunda tek bir hatadan dolayı 200k geldi çok çalışmama rağmen bana bir şans verseler ve yılın tamamını unutup en baştan başlasam kesinlikle stres yönetimini öğrenmeye çalışırdım nasıl yapılır bilmiyorum ama hiç streslenmem gibi düşünmeyin sınavda çünkü istemsiz bir stres geliyor insana ben stres olmam diye girdim sınavda ellerim titreye tireye gözüm kararık halde çözdüm yarsını yani stres yönetimini öğrenin tek bir cümleyle açıklamak istesem denemelere YKS'ye giriyor gibi hazırlan.
YKS'yi bir deneme olarak değil denemeleri YKS olarak gör ve öyle çalış tavsiyelerim bunlar hocam umarım gönlünüzce olur ve güzel anlatabilmişimdir iyi günler.

*Fenim çok kötüydü hocam yanlış yazmışım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı