YKS nasıl geçti?

Hep Türkçe başlayıp denemeleri yapıyordum çok zor soruları da çözdüm ama bu sorular bir farklıydı. Paragrafı anlıyorum hatta okurken cevabını bile düşünüyorum ama şıklara geldiğimde hiçbir şey... Balıkçı sorusunu çok merak ediyorum, boş bıraktım. Kaç kere okumama rağmen birkaç soruda 3 şık arasında kaldım. 1 saatten fazla sürdü benim Türkçem. Çok vakit kaybettiğimi fark edip aralarda matematik ve fene kaydım. Çok panik yaptım. Son 1 saat kaldığını görünce de yarısını okuyup yapamadığım sorulara baktım. Optik çok dolu dolu durmuyordu ama sayısal kısım cevaplarımdan eminim yanlışım yok. Sözel sorularda bir an ana dilimi unuttuğumu düşündüm.

Sınavda heyecan yönetimi çok önemli. Gerçekten en az bilgi kadar kritik. Geçmiş olsun, dünyanın sonu değil. Yarın da sınava girecekseniz daha fazla buralarda gezinmeyin. Sınavı iyi geçenleri görünce moraliniz bozulur.

Hep Türkçe başlayıp denemeleri yapıyordum çok zor soruları da çözdüm ama bu sorular bir farklıydı paragrafı anlıyorum hatta okurken cevabını bile düşünüyorum ama şıklara geldiğimde hiçbir şey balıkçı sorusunu çok merak ediyorum boş bıraktım kaç kere okumama rağmen birkaç soruda 3 şık arasında kaldım. 1 saatten fazla sürdü benim Türkçem çok vakit kaybettiğimi fark edip aralarda matematik ve fene kaydım çok panik yaptım son 1 saat kaldığını görünce de yarısını okuyup yapamadığım sorulara baktım optik çok dolu dolu durmuyordu ama sayısal kısım cevaplarımdan eminim yanlışım yok sözel sorularda bir an ana dilimi unuttuğumu düşündüm.
Türkçeyi pratiği olan insan yapardı. Ben Türkçe ve Sosyal'i 55 dakikada mı ne bitirdim mesela. Matematikte birkaç soru çözmüştüm, tam 1 saat geçtiğini fark ettim. Deneme ve paragraf çözmek fark attırıyor.

Sınavda heyecan yönetimi çok önemli. Gerçekten en az bilgi kadar kritik. Geçmiş olsun, dünyanın sonu değil. Yarın da sınava girecekseniz daha fazla buralarda gezinmeyin. Sınavı iyi geçenleri görünce moraliniz bozulur.

İlk soruları en hızlı yapan bendim sınav salonunda 3. sayfadan itibaren çok geri kaldığımı hissetim dünyanın sonu değil tabii artık pişmanlık duyacak zamanı geçtik :)

TYT'ye pek çalışmadığım hâlde yapabildim. Garip bir sınavdı. Derslere pek ağırlık vermedim açıkçası mezuna kalırım düşüncesiyle. Bu sene tamamen felsefe, dinler tarihi ve bilim üzerine yoğunlaşmıştım. Bol kitap ve makale okudum. Sağ olsunlar tüm zorluğu Türkçeye koymuşlardı. Çoğunluk paragraftı. Benim için oldukça iyi oldu. İki arada bir derede bırakan çok soru vardı fakat hepsini yapabildim. 50 dakikamı aldı. Sosyalde ise coğrafyada birkaç bilgi sorusu vardı, geri kalan tüm sorular basit ve okuduğunu anlamaydı. Sayısal kısmı da beklemediğim kadar kolaydı. Dengesiz bir sınav olmuş bence. Türkçe zor, diğerleri kolay-orta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı