YKS nasıl geçti?

Sınavda heyecan yönetimi çok önemli. Gerçekten en az bilgi kadar kritik. Geçmiş olsun, dünyanın sonu değil. Yarın da sınava girecekseniz daha fazla buralarda gezinmeyin. Sınavı iyi geçenleri görünce moraliniz bozulur.

Türkçeyi pratiği olan insan yapardı. Ben Türkçe ve Sosyal'i 55 dakikada mı ne bitirdim mesela. Matematikte birkaç soru çözmüştüm, tam 1 saat geçtiğini fark ettim. Deneme ve paragraf çözmek fark attırıyor.

İlk soruları en hızlı yapan bendim sınav salonunda 3. sayfadan itibaren çok geri kaldığımı hissetim dünyanın sonu değil tabii artık pişmanlık duyacak zamanı geçtik

Kazanamazsanızda fazla üzülmeyin. Mezuna kalmak dünyanın sonu değil sonuçta. Etrafımda mezuna kalıpta şu anda iyi mesleklerde çalışanlarda var.

TYT'ye pek çalışmadığım hâlde yapabildim. Garip bir sınavdı. Derslere pek ağırlık vermedim açıkçası mezuna kalırım düşüncesiyle. Bu sene tamamen felsefe, dinler tarihi ve bilim üzerine yoğunlaşmıştım. Bol kitap ve makale okudum. Sağ olsunlar tüm zorluğu Türkçeye koymuşlardı. Çoğunluk paragraftı. Benim için oldukça iyi oldu. İki arada bir derede bırakan çok soru vardı fakat hepsini yapabildim. 50 dakikamı aldı. Sosyalde ise coğrafyada birkaç bilgi sorusu vardı, geri kalan tüm sorular basit ve okuduğunu anlamaydı. Sayısal kısmı da beklemediğim kadar kolaydı. Dengesiz bir sınav olmuş bence. Türkçe zor, diğerleri kolay-orta.

Türkçe dışında çok zor değildi bana göre. Benim TYT sınavım güzel geçti yarın da AYT sınavına gireceğim.

AYT sınavında başarılar gencolar.

Geçmiş olsun arkadaşlar. Artık rahatsınız. Önümüzdeki ay açıklanır puanlar. Ağustos veya eylül ayında açıklanır tercih sonuçları.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…