Yanlış anlamışsınız. Siz sadece TYT konularını gördünüz ama isterseniz AYT'ye de girip 4 yıllık bölüm kazanabiliyorsunuz.Araştırmaya başladım, şimdi ben meslek lisesinde olduğum için 2 yıllık üniversitelere gidebiliyorum.
2 yıllık üniversitelere gidebilmen ile meslek lisesi okumanın herhangi bir alakası yok. Lise mezunu olan herkes 2 yıllık veya 4 yıllık bölümlere gidebilir.Şimdi ben meslek lisesinde olduğum için 2 yıllık üniversitelere gidebiliyorum.
2 Yıllık üniversitelere gidebilmen ile meslek lisesi okumanın herhangi bir alakası yok. Lise mezunu olan herkes 2 yıllık veya 4 yıllık bölümlere gidebilir.
Şimdi mühendislik için 2 yol var. 2+2 (ikinci 2 tam belli değil, okuldan okula değişebilir) şeklinde TYT+dgs yapmak veya düzgüne YKS'de TYT+AYT yapmak.
TYT+AYT'de bir cumartesi günü TYT'ye girersin, ertesi gün de AYT'ye girersin. TYT'nin %40'ı, AYT'nin %60'ı hesaplanarak sana bir puan oluşturulur. O puan herkese oluşturulur ve bu sayede sıralamalar oluşur. Sıralamana göre tercih yaparsın. Bir yere yerleşirsen lisans bölümüne gidersin.
TYT+dgs istiyorsan (ki hiç tavsiye etmem. Aklı olan adam zaten zamanında AYT ile yapar bence.) sadece bir cumartesi günü TYT'ye giriyorsun. Önlisans bölümü tercih ediyorsun. Okul bitince Dgs'ye girip sonra lisans bölümlerine dikey geçiş yapmaya çalışıyorsun.
Mutlu son.
2 Yıllık üniversitelere gidebilmen ile meslek lisesi okumanın herhangi bir alakası yok. Lise mezunu olan herkes 2 yıllık veya 4 yıllık bölümlere gidebilir.
Şimdi mühendislik için 2 yol var. 2+2 (ikinci 2 tam belli değil, okuldan okula değişebilir) şeklinde TYT+dgs yapmak veya düzgüne YKS'de TYT+AYT yapmak.
TYT+AYT'de bir cumartesi günü TYT'ye girersin, ertesi gün de AYT'ye girersin. TYT'nin %40'ı, AYT'nin %60'ı hesaplanarak sana bir puan oluşturulur. O puan herkese oluşturulur ve bu sayede sıralamalar oluşur. Sıralamana göre tercih yaparsın. Bir yere yerleşirsen lisans bölümüne gidersin.
TYT+dgs istiyorsan (ki hiç tavsiye etmem. Aklı olan adam zaten zamanında AYT ile yapar bence.) sadece bir cumartesi günü TYT'ye giriyorsun. Önlisans bölümü tercih ediyorsun. Okul bitince Dgs'ye girip sonra lisans bölümlerine dikey geçiş yapmaya çalışıyorsun.
Mutlu son.
Yani şimdi ben TYT'den sonra AYT girmez isim DGS ile 4 yıllığa giriş yapabilirim 2 yıllık bittikten sonra, ama eğer AYT girer isem direkt 4 yıllık bölümlerden başlarım öyle mi? Meslek lisesi okuduğum için illaki ne 2 yıllık okumam şart değil bu sadece seçim anladığım kadarıyla.
YKS sınav sistemi. TYT, AYT ve Ydt'yi içeriyor. Çeşitli puan türlerini oluşturuyor. YKS ayrı bir sınav değil.
Diğerlerine gerek var. TYT'nin tamamından sorumlusun her türlü.