YKS nedir?

YKS, üniversiteye girişte YGS ve LYS yerine gelen Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak bilinen sistemin adıdır. Yeni sistem ile birlikte adaylar Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giriyorlar. Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır. 3. Oturum ise Yabancı Dil Testi (YDT) olarak geçmektedir.
Üniversiteye geçiş sınavı denebilir.

Kaç sıralama yaptınız sınav çokmu zor

Matamatigim iyi olduğu için sayısal dusunuyorum hangi meslekler var meslekler kaç puan yada siralamayla alıyo vb.
(Yks hakkında hiç bilgim yok kafam çok karıştı)

YKS hakkında bilmen gereken tek şey planlı çalışmak. Alan seçimine kadar gördüğün derslere göre alanını seç. Altta verdiğim siteden ise " Lisans Programları " adı altında üniversiteleri ve puan listelerini görebilirsin. Başarılar.

Ek olaraktan sayısal seçersen;

Ben Anadolu meslekteyim bazı nedenlerden okul degistiricem ama meslek lisesi mi Anadolu lisesi mi kararsızım

Çalışmakta sorun yok ama ya yapamazsam korkusu var

400 puanlar gözümü korkutmuyor değil lise ortalaması dağil mi oluyo yoksa hariç mi

@333365 baya isminizi duydum gördüm bi bakarmisınız

Şuanda sınavı pek düşünmek yerine anadolumu meslek mi de kararsız kaldım sınavı 10. Sınıf yazinda dusunurum

Son düzenleme:

Bu açıklama doğru da şimdiden sınav zor mu kolay mı diye endişelenmenin pek bir mantığı yok. Derslerine düzenli çalışman yeterli olur, günü gününe derslerini yap ve Matematiğini iyi tut yeter. Sınavı kazanmaman için bir sebep yok. Herkes üniversite okuyor, önemli olan iyi bölüm ve üniversite okuyabilmektir.

Sen çalışma taraftarı ol gerisi geliyor.

Hocam okul işini nasıl yapmamı önerirsiniz meslek lisesi mi anadolu lisesi mi daha avantajlı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…