YKS planlaması nasıl yapılır?

İlk 12 konunun 2'si kalmış. Bunları hızlıca taramaya bakın. Mantık çok basit onun için 1-2 saat bile yeterli olacaktır. Sonrasında başlarsanız ve sağlam devam ederseniz sınava yakın bir süre de olsa biitrmiş olursunuz. Önemli olan ne zaman değil nasıl bitirdiğiniz. Mayıs sonunda bitmiş ders üstün körü Mayıs başı bitmiş dersten daha verimlidir. Yeter ki siz çalışın ve başlayın bu sizi illa bir noktaya taşıyacaktır.

Hocam peki sizce netlerim geri yükselir mi?

2 kere mezuna kalmış biri olarak sana tek bir şey söyleyeceğim: Herhangi bir zamanda "mezuna kalacak gibi hissediyorum, çalışamıyorum, çalışmayacağım mezunda çalışırım" dersen vallahi bu deyiş 3. 4. 5. mezuna kadar gider. Sınava kaç gün var bilmiyorum ama hiçbir şey için geç değil kendine güvenirsen her şeyi de yaparsın. Ama ben mezuna kaldım dersen sana çok net söylüyorum 2. mezuna da kalacaksın 3. mezuna da. O yüzden sınav yarınmış gibi çalış ve kurtul

2 kere mezuna kalmış biri olarak sana tek bir şey söyleyeceğim: Herhangi bir zamanda "mezuna kalacak gibi hissediyorum, çalışamıyorum, çalışmayacağım mezunda çalışırım" dersen vallahi bu deyiş 3. 4. 5. mezuna kadar gider. Sınava kaç gün var bilmiyorum ama hiçbir şey için geç değil kendine güvenirsen her şeyi de yaparsın. Ama ben mezuna kaldım dersen sana çok net söylüyorum 2. mezuna da kalacaksın 3. mezuna da. O yüzden sınav yarınmış gibi çalış ve kurtul.

Hocam odak sürem kısa ve test çözerken konu da çok rahatım ama denemelerde öyle olmuyor tavsiyeniz neler olur.

Hocam peki sizce netlerim geri yükselir mi?

Dostum bu tamamiyle sana bağlı. Ben de bu sene hazırlanıyorum ve senin yerinde olsam arkadaşında dediği gibi mezun psikolojisine hiç girmezdim. Düzgün çalışma sonucunu illa verir.

Hocam odak sürem kısa ve test çözerken konu da çok rahatım ama denemelerde öyle olmuyor tavsiyeniz neler olur.

Bende de aynı sorun aslında. Dikkat dağınıklıgı ve stresim bana engel oluyor. Yarın psikologa gideceğim. Umarım faydası olur.

Dostum bu tamamiyle sana bağlı. Ben de bu sene hazırlanıyorum ve senin yerinde olsam arkadaşında dediği gibi mezun psikolojisine hiç girmezdim. Düzgün çalışma sonucunu illa verir.

Bende de aynı sorun aslında. Dikkat dağınıklıgı ve stresim bana engel oluyor. Yarın psikologa gideceğim. Umarım faydası olur.

Psikoloğa sağlık sicilim bozulur diye gitmekten çekiniyorum biraz.

Eğer tıbbi bi' odak problemin yoksa odağının kısa süreli olmasının sebebi: İstemiyorsundur. Sevdiğin bir şeyi telefonda izlerken odağın kısa sürüyor mu? Muhtemelen hayır. İstemen gerekiyor. Benim şu bölümü kazanmak için bu konuyu çalışmam gerekiyor, o yüzden çalışacağım demen gerekiyor. Denemelerde tökezlemen normal çünkü test çözdüğünüz kadar deneme çözmüyorsunuz deneme sıklığını artırırsan alışırsın. Ayrıca denemelerdeki sorular testtekinden daha kompleks oluyor. O yüzden bol deneme çözmelisin. Kalmış şurada 130 gün. 4 aydan fazla. Her şey hallolur. Ben de YKS'nin; bomba, aşırı zor bir şey olduğunu düşünüyordum ta ki mühendislik okuyana kadar. YKS gerçekten basit. Özellikle AYT. TYT daha zor. AYT'de çalıştın mı yapmama imkanın yok. AYT asıl kurtul şu sınavdan. Çok şanslısınız YKS sistemi oturdu ve absürt sınavlar olmuyor artık tam kararında sınavlar var.

Eğer tıbbi bi' odak problemin yoksa odağının kısa süreli olmasının sebebi: İstemiyorsundur. Sevdiğin bir şeyi telefonda izlerken odağın kısa sürüyor mu? Muhtemelen hayır. İstemen gerekiyor. Benim şu bölümü kazanmak için bu konuyu çalışmam gerekiyor, o yüzden çalışacağım demen gerekiyor. Denemelerde tökezlemen normal çünkü test çözdüğünüz kadar deneme çözmüyorsunuz deneme sıklığını artırırsan alışırsın. Ayrıca denemelerdeki sorular testtekinden daha kompleks oluyor. O yüzden bol deneme çözmelisin. Kalmış şurada 130 gün. 4 aydan fazla. Her şey hallolur. Ben de YKS'nin; bomba, aşırı zor bir şey olduğunu düşünüyordum ta ki mühendislik okuyana kadar. YKS gerçekten basit. Özellikle AYT. TYT daha zor. AYT'de çalıştın mı yapmama imkanın yok. AYT asıl kurtul şu sınavdan. Çok şanslısınız YKS sistemi oturdu ve absürt sınavlar olmuyor artık tam kararında sınavlar var.

Elimden geleni yapacağım hocam gündüz okula gitmiyorum kaç saat çalışsam yeterlidir.

Elimden geleni yapacağım hocam gündüz okula gitmiyorum kaç saat çalışsam yeterlidir.

Bak mesela bu da yanlış bir bakış açısı: " kaç saat çalışayım? " abicim 130 gün kalmış. 13 gün de sen ona. Sabahtan akşama kadar başka hiçbir şey yapmadan konuları yetiştirmen gerekiyor. Bu o kadar zor bir şey değil. Konular halloldukça daha da çalışmak isteyeceksin. Kronometre tut. Gün sonunda 12-13-14 saatleri görünce vicdanın rahat uyuyacaksın. Bunu 130 kere daha yap ve kurtul. İstediğin sıralamayı bu sene alıp almayacağının hiçbir önemi yok. Sen çalış gerisi nasip. Ben mesela yerleştirme sonucumu görünce çok şok olmuştum asla beklemediğim yüksek bir yere yerleştim. Böyle şeyler olabiliyor yani. O yüzden sabah 8-9 gibi kalk akşama kadar mis gibi çalış. Bahsedince çalışasım geldi vallahi ya ne kadar mükemmel zamanlarmış kıymetini bilemedik... Üniversite ÇOK FAZLA ZOR olduğu için... Anlayacaksın sen de bir gün...

Bak mesela bu da yanlış bir bakış açısı: " kaç saat çalışayım? " abicim 130 gün kalmış. 13 gün de sen ona. Sabahtan akşama kadar başka hiçbir şey yapmadan konuları yetiştirmen gerekiyor. Bu o kadar zor bir şey değil. Konular halloldukça daha da çalışmak isteyeceksin. Kronometre tut. Gün sonunda 12-13-14 saatleri görünce vicdanın rahat uyuyacaksın. Bunu 130 kere daha yap ve kurtul. İstediğin sıralamayı bu sene alıp almayacağının hiçbir önemi yok. Sen çalış gerisi nasip. Ben mesela yerleştirme sonucumu görünce çok şok olmuştum asla beklemediğim yüksek bir yere yerleştim. Böyle şeyler olabiliyor yani. O yüzden sabah 8-9 gibi kalk akşama kadar mis gibi çalış. Bahsedince çalışasım geldi vallahi ya ne kadar mükemmel zamanlarmış kıymetini bilemedik... Üniversite çok fazla zor olduğu için... Anlayacaksın sen de bir gün...

Çok teşekkür ederim sizin sayenizde hem daha planlı bir sistem yolu buldum hem de içimdeki bazı korkular azaldı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı