Bilgisayar mühendisliğinin puanları gerçekten yükseklerde. Arkadaşın hevesini kesmek istemem ama ilk sene bu puanı aldığına göre mühendisliği kazanmak için yoğun bir çaba sarf etmesi gerekiyor.mühendislik okuyun bence.
Yeniden çalışacak motivasyonu ve dikkati toplayabileceğimi düşünmüyorum. Bölüm öneriniz var mı?Turşusunu kur.
Yapabileceğin şeyler basit. Tercih yapmak ya da mezuna kalmak ya da eğitimi bırakmak.
Bilgisayar programcılığından düzgün şey zor olur. En azından senin istediğin gibi. Bu yüzden mühendislik oku. Bu şekilde okuyamayacağın için tekrar gir sınava.
Ama bu sefer biraz kitap açmayı dene istersen. Nasıl olur?
Okul puanını bilemeyeceğim ama 50 gibi olabilecek en düşüğü olduğunu varsayalım. Bu durumda yerleştirme puanına 30 puan eklenmiş. Sınavdan 191,9 puan almışsın. 100 puanı zaten adam veriyor. Kalan 400 puan üzerinden 91,9 almışsın. Yüzlük sisteme vursak 23 oluyor. Sen olsan okulda 100 üzerinden bir sınavda 23 alan adamı işe alır mısın? Mezun olma şartı bile 50. Bu yüzden aklını başına topla ve çalışıp tekrar dene. Çok iyi şeyler yapabileceğini söyleyemem ama yeterli olacak kadar şeyi çalışan herkes yapabilir. O durumda da işsiz kalma korkun olmaz.
Özel için durumum yok. Bu sınav için 1 senelik bir disiplini kaldırabileceğimi düşünmüyorum.Bilgisayar mühendisliğinin puanları gerçekten yükseklerde. Arkadaşın hevesini kesmek istemem ama ilk sene bu puanı aldığına göre mühendisliği kazanmak için yoğun bir çaba sarf etmesi gerekiyor.
Ben @Vavien. beyin son 2 paragrafına katılıyorum. Biraz sert gelmiş olabilir üslubu size ama sonra faydasını görürsünüz. Kendini en iyi bilen sensin. Eğer ailenin durumu seni özel üniversitede okutmaya yetiyorsa ya da ileride iş sıkıntısı çekmeni engelleyebilecekse girmeyebilirsin tekrardan. Benim size tavsiyem şu, tercih dönemine kadar ciddi bir şekilde ve sakin kafayla düşünün. Eğer 1 senelik bir disiplini kaldırabileceğini düşünüyorsanız sınava tekrar hazırlanın derim. Bu konuda çevrende iyi bir rehberlikçi varsa onunla da görüşmeni tavsiye ederim. Hem aklındaki sorular giderir hem de seni yönlendirir.
Bilgisayar düşündüğünüze göre sayısalsınız. YÖK Atlas lisans kısmında bir yere kadar gösteriyor. TYT'de de benzer bir durum söz konusu. Zaten o civarlarda bölümler genelde dolmuyor. Başka sitelerden sevdiğiniz bölümleri yazabilirsiniz.Bölüm öneriniz var mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.