YKS sayısal puan değerlendirmesi nasıl işler?

Spektrum

Centipat
Merhaba, benim aklima simdi bir şey takildi, internette arastirdim ama bir şey bulamadim ya da ben bir şey anlayamadim. Sorum su YKS sinavinda sayisal puan icin sadece sayisal mi lazim? Yani fen ve matematik Full olunca 500 puan mi geliyor, yani bu durumda 80 soru icin 160 dk oluyor yanlış miyim? Bir universiteye girerken de sayisal puan istiyorsa sadece matematik ve fen netlerine mi bakiliyor? Nasil oluyor tam olarak cevaplayan herkese simdiden teşekkür ederim.

TYT'de bütün sorulardan sorumlusunuz. Ancak AYT'de ise sadece matematik ve fen derslerinden sorumlusunuz. Eğer TYT'nin tamamını, AYT'nin ise matematik ve fen derslerini tamamen doğru yaparsanız, evet 500 tam puan alırsınız. Sonra üstüne OBP eklenir ve yerleştirme puanınız hesaplanır.

TYT'de bütün sorulardan sorumlusunuz. Ancak AYT'de ise sadece matematik ve fen derslerinden sorumlusunuz. Eğer TYT'nin tamamını, AYT'nin ise matematik ve fen derslerini tamamen doğru yaparsanız, evet 500 tam puan alırsınız. Sonra üstüne OBP eklenir ve yerleştirme puanınız hesaplanır.
arada goruyorum mesela adam sayisal istiyorum diyor baska dersleri de cozmus e.a da buyum sozelde buyum felan diyor, neden digerler dersleri de cozuyorlar, derece felan mi yapiliyor onunla?

Arada goruyorum mesela adam sayisal istiyorum diyor baska dersleri de cozmus eşit ağırlıkta buyum sözelde buyum falan diyor, neden digerler dersleri de cozuyorlar, derece falan mi yapiliyor onunla?
Keyfi. Sayısalcıysan matematik ve fen çözmen yeterli. Canın istiyorsa sınav esnasında diğer branşları da çözebilirsin. Ama sayısal sıralamana ve puanına etki etmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı