YKS senesinde spora gidilmeli mi?

Makaleler
4
Merhaba dostlar, bu sene 12. sınıfım ve yoğun bir çalışma temposunun içindeyim.
Hedefim Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği, sıralama hedefim 3K.

Çok yüksek bir sıralama, AYT'm sağlam olsa da TYT'm pek iç açıcı değil, 80-95 arası geliyordur şu an muhtemelen, 8 ay içerisinde 110'a çıkması gerekiyor. Zor, yazın 65-75 arasıydı, şükür gelişme var. 11. sınıfta 11'e çok sağlam çalıştım, AYT konusunda kafam biraz daha rahat.
Aynı zamanda 2 yıla yakın bir süredir her ne kadar okul dolayısıyla hard antrenman yapamasam da spor yapıyorum, bu sürenin yaklaşık 7-8 ayı adam gibidir.

11. sınıfta haftada 3 gidiyordum dersler dolayısıyla, şuan haftada 2 falan gidiyorum. Beslenme falan Allah'a emanet zaten, patates oldu gidiyor her şey.

Hayatımda ders, spor ve birkaç arkadaş dışında hiçbir şey yok, gezmeye param ve arkadaşım yok. Dışarı çıksam kendime bir şey almam. Hiçbir lüksüm yok şaka yapmıyorum, minimal düzeyde yaşayıp gidiyorum.
Bu sene, hedefim yüksek olduğu için düzenli çalışmaya devam etmem gerekiyor, evet. Ama salona gidip, pump olup zevk almak da hakkım değil mi? Sonuçta beni rahatlatan tek şey o.

Ayrıca yazın definasyon yapıp, biraz forma girmiştim. Yine yağlıydım ama 6 haftada 7-8 kg vermiştim, şuan sınav senesi yine mahvoldu her şey. G*t göbek oldum yine, bu da canımı çok sıkıyor. Her ne kadar umursamayacağım desem de içim içimi kemiriyor.
Haftada 2 TYT denemesi yapıyoruz ve şuan 12 konuları + TYT Fen eksik kısımları çalışıyorum.
Yazdığım yazının bir bütünlüğü yok farkındayım, kafamın içi de aynı böyle. Allak bullak, karmakarışık.
Derece yapan arkadaşlardan, deneyimli arkadaşlardan, Bilgisayar Mühendisi abilerimden yardım istiyorum. Yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an haftada 2 falan gidiyorum. Beslenme falan Allah'a emanet zaten, patates oldu gidiyor her şey.

Hocam konunun bununla alakası ne?

Power liftinge yönelsen nasıl olur? Böylece beslenmede tek dikkat etmen gereken şey çok yemek yemek olur ayrıca güç kazanırsın.

Haftada 2 giderek ya Full body yapılır ya da powerlifting. Güç kazanma açısından bence powerlifting daha iyi olur.

Bence mental olarak sürdürülebilir bir yıl için sporu bırakma düzenli şekilde git ama birincil önceliğin sınav olduğundan sporu biraz kafa dağıtmak için yapmış olursun. Sınavdan sonra eski formunun üstüne bile çıkarsın zaten unutma ilk öncelik sınav, başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı