YKS Sınava giriş için ücret alınması

Freljord

Hectopat
Daha fazla  
YKS Sınavından bu yıl 500 milyon ₺'ye yakın para toplayacaklar sadece. TYT-AYT Toplam 180₺, bu sene 3 milyon öğrenci gireceğini varsayarsak böyle bir para çıkıyor. Şimdi benim merak ettiğim sınava girerken niye para ödüyoruz ve niye kimse buna yıllardır doğru düzgün ses çıkarmıyor. Para toplanmasının mantıklı bir sebebi varsa anlatır mısınız çünkü ben internette mantıklı bir sebep bulamadım. Yarım milyar az para değil çünkü.

YKS sınavından bu yıl 500 milyon ₺'ye yakın para toplayacaklar sadece. TYT-AYT toplam 180₺, bu sene 3 milyon öğrenci gireceğini varsayarsak böyle bir para çıkıyor. Şimdi benim merak ettiğim sınava girerken niye para ödüyoruz ve niye kimse buna yıllardır doğru düzgün ses çıkarmıyor. Para toplanmasının mantıklı bir sebebi varsa anlatır mısınız çünkü ben internette mantıklı bir sebep bulamadım. Yarım milyar az para değil çünkü.

Gereksiz insanlar girmesin diye. Bedava olsa her kafasına esen sınava girer. Sıralama çok karışır.

YKS sınavından bu yıl 500 milyon ₺'ye yakın para toplayacaklar sadece. TYT-AYT toplam 180₺, bu sene 3 milyon öğrenci gireceğini varsayarsak böyle bir para çıkıyor. Şimdi benim merak ettiğim sınava girerken niye para ödüyoruz ve niye kimse buna yıllardır doğru düzgün ses çıkarmıyor. Para toplanmasının mantıklı bir sebebi varsa anlatır mısınız çünkü ben internette mantıklı bir sebep bulamadım. Yarım milyar az para değil çünkü.

Sınavların masrafları var ve önüne gelen sınava giremesin diye.

Bana gerçekten verilerle cevap verebilen ya da oturup üstüne düşünmüş insanlar cevap verse çok güzel olur. Çünkü benim de bu konu hakkında şudur diyebilecek kadar bilgim yok. Ve merak ediyorum bu konunun asıllarını

Sınavlar çok masraflı işler. Sadece kağıdın baskısı yok. Gözetmenlere ödenen ücretler, belki görevli polislere de ücret veriliyordur. Bunun dışında baskı makinelerinin temini ve sarf malzemeleri var. Sınavların okunması için gerekli malzemelerin temini var. Var da var yani. Fazla para artıyordur muhtemelen, bunlar da bir yerlere gidiyordur artık.

Alakası yok, girmek isteyen 180 TL verip giremeyecek mi? Sıralama çok karışır diyorsunuz ama kafasına esip girenler zaten toplam 50 net bile yapamazlar.

Geçen sene derece yapan arkadaşım üniversiteye kayıtlı olmasına rağmen ilk yüze girdi burs için. Düşün ilk 500'de herkes burs için tekrar sınava girecek zaten TYT'de barajı geçse yeter çünkü geçen seneki puanı sayılayacak biraz dil çalışır ya da sözel sınava tekrar girer.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı