YKS Sınava giriş için ücret alınması

Önüne gelen girmesin diye değil, sınav ortamı için gerekli ücretlerin toplanması amacı ile alınıyor. Kitapçıkların her birinin farklı dizilime, barkoda sahip olmasının yanı sıra kitapçıkların ambalajlanması, kişiye özel optik basılması, kişiye özel sınav araçları (silgi,2 kurşun kalem, kalem tıraş, 3 ÖSYM şekeri, 2 mendil ), okulların sınav öncesi ve sınav sonrası temizliği, sınav görevlileri gibi bir çok şey var daha.

Olması gereken 12. sınıflardan herhangi bir ücret almamak fakat mezuna kalan veya sonradan girenler için o günkü enflasyona göre ücret almaktır.

Ben şimdi hem YKS'ye başvurdum hem de MSÜ YKS kağıdında TYT AYT yazıyor da hocaya TYT AYT'ye gireceğim demiştim şeyi soracağım şimdi TYT zorunlu onu biliyorum da AYT girmezsem yine de para vermek zorunda değilim değil mi bir de MSÜ sınavı için ayritten YKS'ye girmek zorundamayım astsubaylık için.

Bence çok mantıklı herkes kafasına göre girmesin diye. Çevremde çok başı boş adam var amaaan girelim diyor ve bunu rahat diyor. Onun yüzünden en üstlere oynayanlar daha çok doğru yapmak için benim gibi sabah akşam çalışıyor hayatı seviliyor. Üniye kabul daha üst puan olmalı herkes girmemeli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı