YKS sözeli fullemek için tavsiyeler

Yer
İstanbul
Herkese iyi sosyaller. YKS 2025 tayfadanım. Sözelde derece yapmak ve hatta sınavdaki tüm sözel soruları Full doğru yanıtlamak istiyorum. Paragraf, okuduğunu anlama, noktalama ve yazımda iyi olduğum söylenebilir. Felsefe ve din de çok gözümü korkutmuyor. Tarih'i de bir şekilde hallederim gibime geliyor (inkılap konularında kendime pek güvenmiyorum ama); lakin AYT edebiyattaki yazar-eserler, TYT Türkçedeki dil bilgisi ve coğrafya biraz gözümü korkutuyor. Bana hangi kaynaklardan, nasıl ve ne zaman çalışmaya başlamam gerektiğini kısaca açıklar mısınız?

Hocam bende 25 tayfadanım sözel için ezber yani. Yazar-eser ezberlicez sabah kalkıcaz Namık Kemal'in eserleri asdasasdas okicaz, kahvaltıdan sonra okicaz, öğlen 1-2 arası okicaz, 5-6 arası aklımızda kalanları yazıcaz. Abartılı örnek verdim belkide ezber diyince aklıma bu geliyo.

Yazar ezber kısmında yazarak çalışmanı şahsen ben tavsiye ederim. İsimleri sıralayıp karısık bir şekilde eserlerini karsısına yazabilirsin. Bunu periyotlar şeklinde yaptıkca iyice aklında kalacağını düşünüyorum.

TYT Türkçe de dil bilgisini fullemek şans işi. Çünkü eğer yazım kuralları çıkarsa yandın. Binlerce kelime var ve her sene değişim geçiriyorlar.
Hocam bende 25 tayfadanım sözel için ezber yani. Yazar-eser ezberlicez sabah kalkıcaz Namık Kemal'in eserleri asdasasdas okicaz, kahvaltıdan sonra okicaz, öğlen 1-2 arası okicaz, 5-6 arası aklımızda kalanları yazıcaz. Abartılı örnek verdim belkide ezber diyince aklıma bu geliyo.
Yazar ezber kısmında yazarak çalışmanı şahsen ben tavsiye ederim. İsimleri sıralayıp karısık bir şekilde eserlerini karsısına yazabilirsin. Bunu periyotlar şeklinde yaptıkca iyice aklında kalacağını düşünüyorum.
Ne zaman çalışmaya başlamalıyım hocam? Ve test kitabı tavsiyeniz var mı?

Sözelci değilim lakin 11 de yazar eser ezberlerken kullanmıştım ve çok işime yaramıştı seninde işine yarayabilir. Yazarlar için belki biraz erken günde 2 tane ekleyip her gün o listeyi doldursanız belkide 5 yıl sonra bile hatırlarsınız. YKS sürecinde istikrar ve düzen çok önemli.

Çalışmaya şimdiden başla malum 1 yıl kaldı.
Sözelci değilim lakin 11 de yazar eser ezberlerken kullanmıştım ve çok işime yaramıştı seninde işine yarayabilir. Yazarlar için belki biraz erken günde 2 tane ekleyip her gün o listeyi doldursanız belkide 5 yıl sonra bile hatırlarsınız. YKS sürecinde istikrar ve düzen çok önemli.
TYT Türkçe de dil bilgisini fullemek şans işi. Çünkü eğer yazım kuralları çıkarsa yandın. Binlerce kelime var ve her sene değişim geçiriyorlar.
Sağolun hocam.

Hocam sözel de en baba test kitabı limitdir. Özellikle dil bilgisi için harika denebilir. Ancak güncellik konusunda bazı sıkıntılar oluyor dediğim gibi yazım kuralları sürekli değiştiği için. Diğer bütün Türkçe konuları için iyidir. Çalışmaya da şuan başlamanız en iyisi. Çünkü 1 sene çok gibi gelebilir ama aslında kısacık süre. Size Türkçe adına tavsiyem her hafta branş denemesi çözmeniz, çözerken de mutlaka süre tutmanız. Bu size daha hızlı çözme becerisi kazandırır. Zor bir Türkçeyi dahi en fazla 40-45 dakikada çözmeniz gerekiyor.

Sözel sadece ezber değildir, önce konu ve olayları mantığına oturtursun diğer bir deyişle kavrarsın; çalışılan şey sınav olduğu için tekrar ede ede ezberliyorsun. Sırf ezber demek, üzerine düşünmekten daha kolay olduğu için sözele damga gibi yapışmış durumda bu laf.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı