YKS stratejisi önerisi

Dr.Grunwalder

Decapat
Daha fazla  
Bir arkadaşım var, TYT neredeyse yok, AYT de yok denilenebilir. Bu arkadaşım 11.sınıfta EA'ta idi ve 12. sınıfa geçiyoruz, sayısala geçmek istiyordu fakat artık kendisinin de ümidi olmadığını söyledi ve hem TYT hem AYT sayısal ful yetişmez dedi. Zaten hafta sonları köye çıkıyorlar çalışıyor. Bende dedim en basit yöntem ne olabilir diye düşündüm ve 12. sınıfta full TYT çalışsa (arkadaşım sıkı çalışmaya alışık biri değil, diğer bir dezavantajı hiperaktif biri ve eksikleri çok o yüzden hedefin ulaşılabilir ve gözünde büyütmemesi için böyle düşündüm) ve YKS'de TYT'de 120'de +70 yapsa 2 yıllık elektrik veya makine gibi yerleri kazanabilir, tabii orasına ben karışmayacağım çünkü havacılık seviyor o alanda ilerler. Yani bu arkadaşımın bir gelecek hedefi yok, asker olmak istiyordu fakat gözlerinde biraz problem çıktı ve o hayali yerle bir oldu. O yüzden ben de ona bir seçenek kurtuluş kapısı gibi bir şey göstermeye çalışıyorum. Üzgünüm biraz fazla uzattım. Bu strateji doğru mu? Daha doğrusu olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani şöyle söylemek gerekirse YKS akşamları 2-3 saat bakayım da kazanayım gibi bir sınav değil maalesef. Ha tabii bahsettiğiniz netlere bu şekilde çıkılabilir ancak 2 yıllık gitmesini de pek tavsiye etmem. Eğer hayalleri üniversite kapılarından geçiyorsa bence bazı şeylerden feragat edip YKS'ye tam odak çalışmalı, kalan sürede yetişir mi falan demeyin derece bile yapar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı