YKS stresi ile nasıl baş edilir?

835748

Picopat
11.sınıfa geçtim bu zamana kadar hiç çalışmadım. Şu an çok stres yapıyorum stresten karnıma ağrıyor desem abartmış olmam stresten " ya başarısız olursam?" diye düşündüğüm için ders çalışmak bile boş geliyor.

Başarısız olursan dünyanın sonu gelmiyor, bir kere daha denersin. 2 senen var paşa paşa çalışırsın boşuna streslenmenin anlamı yok.

Böyle düşünürsen zaten daha da streslenirsin. Şu YKS'yi hayatınızın dönüm noktasıymış, istediğini kazanamazsan hayatın bitermiş gibi görmeyin.

Hayatının sonu olmadığını anlarsan boş bir sınav stresi de çekmezsin.

Girdiğin sene kazanırsan girersin bir yere, kazanamazsan mezuna kalır bir sene daha çalışırsın kazanırsın, yine olmadıysa iki yıllık yazar DGS çalışır dört yıllığa geçersin, o da olmadı KPSS çalışır devlet işine girmeye çalışırsın. İmkanlar hiçbir zaman bitmiyor, hayat her zaman yollar sunuyor insana.

Başarısız olursan dünyanın sonu gelmiyor, bir kere daha denersin. 2 senen var paşa paşa çalışırsın boşuna streslenmenin anlamı yok.

Böyle düşünürsen zaten daha da streslenirsin. Şu YKS'yi hayatınızın dönüm noktasıymış, istediğini kazanamazsan hayatın bitermiş gibi görmeyin.

Hocam doğru diyor.

Girdiğin sene kazanırsan girersin bir yere, kazanamazsan mezuna kalır bir sene daha çalışırsın kazanırsın, yine olmadıysa iki yıllık yazar DGS çalışır dört yıllığa geçersin, o da olmadı KPSS çalışır devlet işine girmeye çalışırsın. İmkanlar hiçbir zaman bitmiyor, hayat her zaman yollar sunuyor insana.

Çok teşekkür ederim sağ olun.

Haklısınız galiba hocalardan kaynaklı biraz dil sınıfı seçtim ileride dil bölümü istiyorum diye ama zor geldi diye daha çok stres oldum bir de matematikte iyi olmayınca daha çok stres oldum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı