YKS tercih aralığı nasıl olmalı?

Hocam bence sadece geçen seneye bakmayın istediğiniz bölümü atlas YÖK'e yazın oarada o bölümü bulunduran tüm üniversiteler çıkıyor 2022 2023e de bakabiliyorsunuz son yerleşen öğrencinin profili kısmından. 2024 sıralamasına yakın olur mu alakası olur mu hiçbir fikrim yok. Son sıralamayı nereye kadar aşmamız mantıklı onu da bilmiyorum. Ya da aşmamalı mıyız?

Basitçe okumak istediğiniz bölümü veya iki üç bölümü seçip ChatGPT size liste yapmasını önerin sonra orada istemediğiniz şehirleri kaldıra kaldıra ilerleyin yapay zekaya sıralamanızı söylediğinizde oluşturduğu listedeki sıralama değerlerinden çok da sapmayın ilk 3-5 istediğiniz bölümü sıralamayı çok da düşünmeden yazın.
Ben sizin sıralamalarda ne kadar sapacağını bilmiyorum kendim tercih dönemimde yaptığım genel geçer yapılacak şeyleri yazdım.

Basitçe okumak istediğiniz bölümü veya iki üç bölümü seçip ChatGPT size liste yapmasını önerin sonra orada istemediğiniz şehirleri kaldıra kaldıra ilerleyin yapay zekaya sıralamanızı söylediğinizde oluşturduğu listedeki sıralama değerlerinden çok da sapmayın ilk 3-5 istediğiniz bölümü sıralamayı çok da düşünmeden yazın.
Ben sizin sıralamalarda ne kadar sapacağını bilmiyorum kendim tercih dönemimde yaptığım genel geçer yapılacak şeyleri yazdım.
Teşekkürler hocam bakacağım

Hocam bence sadece geçen seneye bakmayın istediğiniz bölümü atlas yöke yazın oarada o bölümü bulunduran tüm üniversiteler çıkıyor 2022 2023e de bakabiliyorsunuz son yerleşen öğrencinin profili kısmından. 2024 sıralamasına yakın olur mu alakası olur mu hiçbir fikrim yok. Son sıralamayı nereye kadar aşmamız mantıklı onu da bilmiyorum. Ya da aşmamalı mıyız?
Bölüm 2024'de açılınca dediğiniz şeyi yapmak imkansız olabiliyor :)

Oyun geliştirme ve programlama.
Eğer sadece bu bölüm odaklı düşünüyorsanız ilk 4 tercihe bu bölümü yazarsınız. Ama size tavsiyem her zaman alternatifleriniz olsun her zaman A planına bağlı kalmayın B C D planlarınız olsun. Ne mi demek istiyorum? Son zamanlarda açılan neredeyse bütün bölümler Yök ün bizim üniversitelerimizde bu tarz eğitimler de verilmekte diyerek ani karar vererek açtığı bölümler. Sağlık alanında da iş yapabilirim derseniz bazı şehorlerde ön lisans sağlık bölümlerine bakabilirsiniz. Ön lisans sağlık tamamen örnek. Demek istediğim başka bölümlerle listenin devamını getirebilirsiniz ama gerçekçi olun. Okuduğunuzda elinizde sadece bir diplomadan başka bir şey olmayacağını bildiğiniz bölümlerden uzak durun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı