YKS'de ek puan AYT'ye ekleniyor mu?

Strow

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Merhaba arkadaşlar, mesleki ve teknik Anadolu lisesi çıkışlı birisi olarak; lisede bilişim teknolojileri bölümünü okumuştum, dolayısıyla alacağım ek puan, bilgisayar mühendisliği kazanmak istediğimi göz önünde bulundurursak AYT puanıma ekstra olarak eklenir mi? Yoksa sadece TYT için mi bu ekstra puan veriliyor? Bu arada OBP'den bahsetmiyorum, aynı bölümden devam edersem ekstra bir puan veriliyormuş sanırım. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Hayır sadece ön lisans bölümlerine veriliyor. 0,12 + 0,06 Ek puanlı diye geçer 2 yıllık(önlisans) bölümlerinde. Kısacası sadece TYT için geçerli, Sayısal, sözel, ea puanınıza etki etmez yani bilgisayar mühendisliğine ek puan vermez fakat isterseniz bilgisayar programcılığına bakabilirsiniz.

Hayır sadece ön lisans bölümlerine veriliyor. 0,12 + 0,06 Ek puanlı diye geçer 2 yıllık(önlisans) bölümlerinde. Kısacası sadece TYT için geçerli, Sayısal, sözel, ea puanınıza etki etmez yani bilgisayar mühendisliğine ek puan vermez fakat isterseniz bilgisayar programcılığına bakabilirsiniz.
Net ve açıklayıcı bilgi için teşekkürler. Halihazırda Bilgisayar Programcılığı okuyorum ve bu sene mezun olacağım için YKS veya DGS vasıtasıyla Bilgisayar Mühendisliğine geçiş yapmak istiyorum. Öneri veya tavsiyeniz varsa her türlüsüne açığım.

Net ve açıklayıcı bilgi için teşekkürler. Halihazırda Bilgisayar Programcılığı okuyorum ve bu sene mezun olacağım için YKS veya DGS vasıtasıyla Bilgisayar Mühendisliğine geçiş yapmak istiyorum. Öneri veya tavsiyeniz varsa her türlüsüne açığım.
DGS daha mantıklı olabilir, YKS çok zorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı