YKS'de eksi 0.25 net sıfır net yapanların arkasına atar mı?

Geriye atacağını anladım zaten o kesin. Sadece diyorum önüme 0 fen neti yapanlar mı geçecek yoksa toplam neti benden iyi olanlar mı bu ikisi arasında çok fark var çünkü.

Hocam önüne toplam net sayısı fazla olanlar geçecek. Ama diyelim ki sen 60 net yaptın, bir diğer kişi de 60 net yaptı. O zaman sapma payına bakılıp sıralama yapılır.

Sapma payı; sınavda ders/soru ne kadar az yapılırsa o kadar değerlenir kısaca. Yani sen 60 netin 30'unu Türkçe'den 30'unu matematikten aldın diyelim. Diğer kişi 20 Türkçe 30 mat 10 fenden aldıysa senden yukarıda olacaktır.

Geriye atacağını anladım zaten o kesin. Sadece diyorum önüme 0 fen neti yapanlar mı geçecek yoksa toplam neti benden iyi olanlar mı bu ikisi arasında çok fark var çünkü

Toplam neti senden iyi olanlar tabii ki. Sınav sadece fen netleri üzerinden değerlendirilmiyor bildiğin üzere.

Hocam önüne toplam net sayısı fazla olanlar geçecek. Ama diyelim ki sen 60 net yaptın, bir diğer kişi de 60 net yaptı. O zaman sapma payına bakılıp sıralama yapılır.

Sapma payı; sınavda ders/soru ne kadar az yapılırsa o kadar değerlenir kısaca. Yani sen 60 netin 30'unu Türkçe'den 30'unu matematikten aldın diyelim. Diğer kişi 20 Türkçe 30 mat 10 fenden aldıysa senden yukarıda olacaktır.
Tamamdır Teşekkür ederim.

Toplam neti senden iyi olanlar tabii ki. Sınav sadece fen netleri üzerinden değerlendirilmiyor bildiğin üzere.
Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı