YKS'de nasıl başarılır olunur?

MRBEK

Femtopat
Katılım
31 Temmuz 2025
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha sene başı biliyorum ama yapamayacak gibi hissediyorum. Afedersiniz kendimi mal gibi hissediyorum. Mat 5 10 net yapıyorum hiç yükselemeyecek hiç yapamayacağım gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım? 4 Ağustos'ta başlıyor sanki TYT'yi yapamayacağımı düşündüğümden AYT'yi yapamayacağım gibi hissediyorum sürekli. Ne yapmalıyım?
 
Matematikte netlerini arttırmak istiyorsan problem çalış. Detaylı konu bilgisi istemiyor. Benim özel ders aldığım hoca bana "bu problem sorularıyla gerçek hayatta karşılaşmışsın gibi düşün" demişti ve gerçekten de bakış açısı genişledikçe çözüm kolaylaşıyor. Matematik için en temel tavsiyem budur.
 
Hocam strese falan gerek yok düzenli branş denemeleri al çöz hatalarına bak çöz çöz çöz çöz bir süre sonra bambaşka yerde olursun TYT çok önemseme sen arkada çözdükçe o artacak zamanla AYT önemli elinden geleni yapmaya çalış çok rahat yaparsın sadece sakin kafada çalışmaya devam et.
 
hocam geçen sene mezuna bıraktım bu senede girdim sınava ve iki senede öğrendiğim tek şey sistemin yavaşça sarpa sardığı. ama sene içinde tyt ve ayt dağılımını iyi yapman lazım. tyt dediğin şeyde bilgi olarak fen ve matematik var matematikte öyle acayip konu yok zaten hesap kitap mevzuları. tyt yi bu yaz halledebildiğin kadar hallet çokta çalışamazsan üzülme olabilidğince kısa sürede halletmeye çalış. ama her daim ayt aklında olsun mesela eylül ekim kasım gerçekten boşlamadan aşırıda çalışmadan tyt de muazzam yol katedebilirsin. tyt de bilgi kısmı bitince zaten biryere kadar branş denemesi sonra genel deneme ile hızlanmaya çalış. bunun dışında tyt de ek olarak çözüm sıranı ayarla bitti gitti. sen nasıl rahat çözebiliyorsan artık. ayt de bilgiler asla zor değil sadece biraz fazla. ufkunu açacak şekilde çalış mesela fizik dersini çok seviyorum ben. neredeyse sıfır çalışma sadece dersleri dinleyerek (hiç çalışmadım değil çalıştığımda da çok verimli çalıştım) tyt ve ayt de fiziği fulledim. en aklına oturacak şekilde öğren burada öğreten kişi çok önemli. birde stres yapmayıp oldukça rahat şekilde süreci tamamla.
 
Neyle başladığınız değil neyle bitirdiğiniz önemli o yüzden başlangıç netlerine çok takılmayın. Ayt'nin etkisi daha fazla olduğu için AYT'ye biraz daha önem vermenizi öneririm şahsen. Hangi alandan giriyorsunuz bilmiyorum ama önünüzde gayet yeterli bir süre var.
 
Şu an böyle düşünmen çok normal çünkü hiçbir şey bilmiyorsun ve yolun başındasın.

Önce hedefini belirle, sonra da geç olmadan çalışmaya başla. Önce TYT Türkçe ve matematikle başla, sonra 3-5 gün alışınca geometri ve fen de çalışmaya başla halledersin.
 
Geometriyi ilk 12 konu bitince halledin diyorlar sizce nasıl olmalı bir de sadece dershanede konuyu dinleyip üstüne bol soru çözerek mat halledilir mi yani ara sıra anlamadığım konuları YouTube'dan ya da dershanedeki hocalar ile birebir yaparak halletmeye çalışacağım ama sadece dershane yeterli olur mu ya da YouTube veya özel ders yardımı almak lazım mı tek matematik için değil hepsi için

Son olarak problemleri ve ilk 12 konunun halledilmesi için konuyu öğrenip bol soru çözümü yeterli olur mu? Çünkü şöyle hissediyorum sanki hiç anlayamayacak gibi
 
Daha sene başı biliyorum ama yapamayacak gibi hissediyorum. Afedersiniz kendimi mal gibi hissediyorum. Mat 5 10 net yapıyorum hiç yükselemeyecek hiç yapamayacağım gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım? 4 Ağustos'ta başlıyor sanki TYT'yi yapamayacağımı düşündüğümden AYT'yi yapamayacağım gibi hissediyorum sürekli. Ne yapmalıyım?

Hocam matematik için verebileceğim tavsiye sürekli üstüne gidin yani sürekli matematik sorularıyla problemlerle boğuşun.

Benim 11.sınıfta TYT matematik netim 4-5 falandı okul kapandığı gibi yazın YouTube üzerinden yoğunlaştım ve ilk 12 konuyu yanında da problemleri bitirdim.

Ve 1 ay içinde 3-4-5'in hepsini bitirdim okul başladığında ise matematik netim 20-25'lere kadar çıkmıştı.

Öncelikle kendinize inanmanız lazım niye yapamayasınız ki çalışarak her şeyi halledersiniz emin olabilirsiniz.

Problemleri ve ilk 12 konuyu halletmek için önce konuları güzelce öğrenin yanında da bol bol soru çözmeye çalışın bu iş soru çözümünde bitiyor önemli olan çok fazla soru çözmek.

Dershane veya özel hoca ya da YouTube size bağlı bir durum nasıl rahat edecekseniz öyle yapın ben YouTube üzerinden Eyüp b izleyerek ilerlemiştim çok fazla katkısı oldu bana.

Bir de ek olarak özel ders alıyordum bu şekilde ilerliyordum.

Siz elinizden geleni yapın güzelce çalışın bir süre sonra netlerinizin arttığını çok rahat görürsünüz.

Ben okul açılırken 66 netle başlamıştım mayıs Haziran gibi 90 netlere kadar çıkmıştım.

Geometriyi her gün düzenli çalışarak ilerletin hocam matematiğe başlayın biraz alışın sonra geometri çalışmaya başlayın.

Ama geometri için her gün düzenli çalışmak çok önemli rutin haline getirmenizi tavsiye ederim.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı