YKS'de nasıl bir yol izlenmeli?

hocam 11. sınıfın son denemesinde 17 net civarı yapmıştım(0 geometri). Fakat kolay bir sınavdı. Ondan sonra hiç denemeye girmediğim için durumumu bilmiyorum. Belki şuan girsem 20-22 bandında yaparım diye düşünüyorum. Genel bir tekrar yapsam iyi gelir fakat nasıl yapacağımı bilemiyorum.

Genel tekrarı soru çözerek yapmanız gerek, soru çözerken de 345 seviyesinde veya daha üst bir kaynakta bunu yapsanız çok iyi olur. Daha yolumuz uzun, netlerinizde iyi. Yerinizde olsam geometri çalışmalarına ağırlık verir ve Orijinal gibi bir kaynaktan ilerlerdim. İlla daha düşük olsun diyorsanız Bilgi Sarmal iyidir.

Orijinalin TYT si pek ağır değil ufak tefek saçma sorular dışında da gayet güzel ve çözülebilir seviyede eğer 30 soruda 18 üstü yapabiliyorsanız her türlü size hitap eder.

Orijinalin TYT si pek ağır değil ufak tefek saçma sorular dışında da gayet güzel ve çözülebilir seviyede eğer 30 soruda 18 üstü yapabiliyorsanız her türlü size hitap eder.
Hocam peki unuttuğum konuları hızlıca nasıl tekrar edebilirim. Çoğu konuda detayları unuttuğumu düşünüyorum çünkü.

Hocam peki unuttuğum konuları hızlıca nasıl tekrar edebilirim. Çoğu konuda detayları unuttuğumu düşünüyorum çünkü.
Fen dersleri için konu bitiminde testleri çözmen ve geçmen yeterli olur. Tüm konular bitince denemelerdeki yanlışlarını kontrol edip yanlış çıkan konuyu tekrar edersen hızlıca netlerin yükselir. Matematik için konuları unutabileceğin pek bir şey yok ki belirli kalıpları ezberleme yöntemiyle öğrendiğin için unuttuğunu sanıyorsun ancak konunun mantığını anlayıp soru tipi ezberleme gibi bir alışkanlığın varsa bunu bıraktığında her soruyu çözebilirsin. Zaten denemelerde o soruların benzerlerini göre göre bir süre sonra istemeden ezberliyorsun.

Hocam Orijinal 416 sayfaymış yanlış değilsem. Benim bunu ne kadar sürede bitirmem lazım? Kasım ara tatiline kadar Tyt feni bitirsem yanında da matı sağlamlaştırmak için orijinali çözsem, haftada bir de branş atsam güzel olur mu?

Olmaması için bi sebep yok ama bana kalırsa 2 iş için toplam 2 ay verin kendinize ara tatil yerine kasıma kadar bitirmeye çalışın. Oradan sonra AYT ye başlamak gerekiyor çünkü.

TYT adına yapmam gereken başka bir şey var mı? Sadece mat, fen ve geometri çalışacağım TYT için.
Türkçe için düzenli kitap okuyorum. Zaten netlerim iyi. Fakat sosyalim kötü. Onu da ileride denemelerle halletmeyi düşünüyorum. Haftada bir gün de mat için branş atmayı düşündüm.

Olmaması için bir sebep yok ama bana kalırsa 2 iş için toplam 2 ay verin kendinize ara tatil yerine kasıma kadar bitirmeye çalışın. Oradan sonra AYT'ye başlamak gerekiyor çünkü.

Hocam TYT kimyayı dediğiniz gibi 10 günde bitirmeye çalışıyorum fakat günde 7 saat civarı çalışmayla ancak bitecek gibi duruyor şu an. 3. günün sonunda neredeyse oynatma listesinin yarısındayım. Fakat bu 7 saat çalışma sonrası TYT mat ve geometri için çalışmaya zaman bulamıyorum. Ne yapabilirim? Bir de TYT'nin fizik ve biyoloji kısmı sanırım kimyadan daha uzun sürüyor ve bunları da aynı şekilde çalışmayı denersem fizik + biyoloji 30-40 gün gibi bir sürede bitecek gibi duruyor. Bu süreçte de matematik kısmını tekrar edemiyorum. Bir sorum daha olacak, bir yandan orijinal matı çözerken deneme çözeyim mi yoksa orijinali bitirdikten sonra mı başlayayım denemelere?

Son düzenleme:
Hocam kendinizi biraz zorlayıp 9 saate çıkmaya çalışın. Matematiğinizden her gün orijinalden 8-10 sayfa olsun ilerlemeye çalışın. Bu sayede Fen dersleri biterken orijinalide eritmiş olacaksınız. Ayrıca kimya sandığınızın aksine biyolojiden daha uzun. Fizik de kimyaya yakın bir uzunluğa sahip. Dediğiniz gibi muhtemelen 25-30 gün civarında bitecek ancak TYT de iyi yapanların sınav sonuçlarını incelerseniz 100 net üstünde yapan öğrencilerin hepsinin ortak noktası Matematik ve Türkçede zaten belirli bir seviyedeler. Onlar için sıkıntı olan şey genelde Fen ve Sosyal onuda yapan 110+ oluyor zaten. Size önerim bu fen işini önemseyin geometri olmasa da matematiğinizide bir yandan devam ettirin. Kendinizi zorlayıp 9-10 saatlere çıkmanızda çok iyi olacaktır.

Orijinal daha elime ulaşmadığı için gece oturup video vs. izlemek yerine şarkı eşliğinde 3D matematiğin PDF'ini çözüyorum zamanımı boş geçirmemek için. Yani 1-1.5 saat civarı da mat çalışıyorum fakat PDF olduğu için en fazla 3 test civarı çözebiliyorum. Ayrıca Bilgi Sarmal'ın matematik ve fen denemelerini de aldım. Bunları çözmeye ne zaman başlamalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…