YKS'de nasıl bir yol izlenmeli?

Orijinal daha elime ulaşmadığı için gece oturup video vs. izlemek yerine şarkı eşliğinde 3D matematiğin PDF'ini çözüyorum zamanımı boş geçirmemek için. Yani 1-1.5 saat civarı da mat çalışıyorum fakat PDF olduğu için en fazla 3 test civarı çözebiliyorum. Ayrıca Bilgi Sarmal'ın matematik ve fen denemelerini de aldım. Bunları çözmeye ne zaman başlamalıyım?
Fen denemesini fen bitince çözün elinizde pdf çözebilecek imkan varsa size önerim: Çeşitli kaynakların tyt kimya denemelerini çözmeniz olur. Günde 3-5 tane çözseniz yeterli hem kendi gelişiminizi kendi gözünüzle görme fırsatınız olur hem de öğrendiğiniz konulardaki eksik öğrendiğiniz veya unuttuğunuz yerleri görmenizi sağlar.

Matematik için biraz sabredin orijinal gelsin oradan ilk 12 denilen kısımı bitirdiğiniz an haftada 2 tane olacak şekilde denemelere geçebilirsiniz.

Hocam orijinalden tek çift sayılar konusundan 1 tane öğreniyorum, 2 tane ÖSYM tarzı testi 1 saat civarında çözdüm sizce videolardan tekrar yapmam gerekir mi? Çok mu yavaş?

Düzenleme: İlk kimya denememi çözdüm 345'in. 4 dakikada 5 doğru 2 yanlış, iki soru da dikkatsizlikten gitti. Fende denemelerde 0 net yaptığımı göz önünde bulundurursak benim için iyi bir sonuç 🫡. Sınavda fullemek dileğiyle.

Son düzenleme:
Hocam orijinalden tek çift sayılar konusundan 1 tane öğreniyorum, 2 tane ÖSYM tarzı testi 1 saat civarında çözdüm sizce videolardan tekrar yapmam gerekir mi? Çok mu yavaş?

Düzenleme: İlk kimya denememi çözdüm 345'in. 4 dakikada 5 doğru 2 yanlış, iki soru da dikkatsizlikten gitti. Fende denemelerde 0 net yaptığımı göz önünde bulundurursak benim için iyi bir sonuç 🫡. Sınavda fullemek dileğiyle.
Çözebiliyorsanız test kitabı çözerken çok süre önemli değil açıkçası. Sadece sonrasında denemelerde sorun yaşamamak için biraz daha hızlanmayı deneyin en azından 50 dakikaya falan düşürün. Kimyada dediğim gibi bu yoldan ilerlersen muhtemelen kimyadan sonraki dersin bittiğinde kimyayı full yapıyor olacaksın.

@Kreof0 Hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Kimyadan her gün deneme çözüyorum. Bazen 7-0 bazen 6-1 falan geliyor. Bugün 4 tane çözdüm ilk ikisi 5D-2Y, 3. 4D-3Y, 4. 3D-4Y geldi. Yanlış yaptıklarımın %90'ında 2 şık arasında kalıyorum ver her seferde seçtiğim şık yanlış çıkıyor. Nasıl oluyor da bu kadar fazla netler oynuyor. İlk defa bugün bu kadar düşük net geldi normalde minimum 5-2 geliyordu. Ben artmasını ümit ederken daha da düştü. Hiç çalışmamış olsaydım bu kadar düşük gelmezdi. Ne yapmam lazım?

@Kreof0 Hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Kimyadan her gün deneme çözüyorum. Bazen 7-0 bazen 6-1 falan geliyor. Bugün 4 tane çözdüm ilk ikisi 5D-2Y, 3. 4D-3Y, 4. 3D-4Y geldi. Yanlış yaptıklarımın %90'ında 2 şık arasında kalıyorum ver her seferde seçtiğim şık yanlış çıkıyor. Nasıl oluyor da bu kadar fazla netler oynuyor. İlk defa bugün bu kadar düşük net geldi normalde minimum 5-2 geliyordu. Ben artmasını ümit ederken daha da düştü. Hiç çalışmamış olsaydım bu kadar düşük gelmezdi. Ne yapmam lazım?
Dostum 2 şık arasında kalmaman lazım her yanlışını ufak bir ajandaya not et. "Kap içerisinde PV=NRT geçerliyken açık havada hava ısındıkça basınç azalır." gibi soru hakkında bir not bırak kendine. Özellikle genel deneme çözmeden önce okuman senin faydana olur. Yanlışın çıkması emin ol full çekmenden çok daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı