Ben lise mezunuyum. Bazı durumlarımdan dolayı ders çalışmaya ocakta başladım ve TYT'yi nisanda bitirdim. Daha sonrasında saldım AYT'ye çalışamadım yarım yamalak oldu hep sorum şu bayramda ailemin yanına gideceğim için süremi bayramdan sonra olarak düşünebilirsiniz. Limiti hallettim trigonometri, türev, integral ana kurallarını konu başlarını konu kurallarını biliyorum. Kalan sürede full bunlara odaklanırsam; bu 3'ünden 7-8 net çıkartabilir miyim?
Çıkartırsın hocam. Ama şöyle söyleyeyim: Trigonometri, türev ve integral üçlüsünden 7-8 net alabilmen için
konu başlıklarını bilmek yetmez, o bilgiyi soru çözümlerinde aktif şekilde kullanabiliyor olman gerekiyor. Şu an “kuralları biliyorum ama tam oturmadı” diyorsan, senin kalan sürede yapman gereken şey deliler gibi soru çözmek. Video izlemek, not çıkarmak değil. Oturup 50'şer 100'er soru tokatlayacaksın her biri için. Konunun “hangi tip soruları var, hangi soru ne istiyor” kısmını tanıyıp refleks geliştirmezsen o netler zor çıkar.
Bayramdan sonra yaklaşık 2-3 hafta gibi net bir süren olacak. Eğer günde sadece bu üç konuya odaklanıp sağlam soru bankası + çıkmış sorularla gitmeye başlarsan, hele ki temel de varsa (senin dediğin gibi ana kuralları biliyorsan), bu üç konudan toplam 7 neti almak gayet mümkün. Türev ve integralde genelde 4-5 tane soru oluyor zaten, trigonometri de işin içine girdiğinde 8'e kadar yolu var.
Ama unutma, bu konular unutulmaya çok müsait. Yani bugün öğrendiğini 3 gün sonra hatırlamazsın eğer tekrar etmezsen. Bu yüzden bugün türev çözdüysen 2 gün sonra tekrar 15 soru türev çözmelisin. Anlık yüklenme değil, döne döne çalışmak lazım. Zaten AYT Matematik'te 30 net üstüne oynamıyorsan, bu üç konudan gelen 6-7 net seni oldukça yukarı çeker.
Kısacası:
Konu eksiğin varsa soru çözerek tamamla.
Günlük çözüm yaparken mutlaka 2. tur için küçük notlar al.
Sadece bankadan değil, çıkmış sorulara da yönel.
Ve en önemlisi, her gün çöz, 2 gün boş geçersen hemen unutursun.
Disiplinli gidilirse bu iş olur. 7 net hayal değil, sen kendine dürüst olup her gün o masaya oturabiliyor musun mesele o.