Çözüldü YKS'de TYT matematik çözmemek sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Katalonyayaslm

Centipat
Herkese selamlar iyi günler sınava gireceğim Haziran'da sözelim Türkçe sosyal fen yapacağım ama matematik yapmayacağım, boş bırakacağım. Sınav hesaplanmaz gibi şeyler okudum sorun olur mu?

Çözüm
Bir şey olmaz. Türkçe ya da Matematikten 0,5 net yapmanız gerekiyor. Gene de Matematik çözmenizi tavsiye ederim. Herkesin yapabileceği sorular olur.
Aynı sorundan ben de muzdaribim meslek çıkışlı olduğum için sadece 9.sınıfta matematik gördüm ondan da aklımda kalan bir şey yok maalesef sınavda da en az 10 net yapmam gerekiyor da hayırlısı hocam umarım kazanıp gidebiliriz bu sene istediğimiz bölümlere.

10 net neden hocam hedefin için mi ben zorunlu mu diye sormuştum 😃bu arada gerçekten lisede matematik görmüyorsun ama şaaak önüne matematik soran bir eğitim sistemi var.

Sıralama olarak geri de kalırsınız bayağı ben olsam az da olsa yapardım en azından 5-6 net civarı bilmiyorum istediğiniz bölüm kaç net istiyor matematik için zaten sözelci olduğunuz için AYT matematik ile işiniz yok.

Edebiyat veya tarih seçeceğim öğretmenlik düşünüyorum zorunlu değil ama sanırım 2-3 gündür yoğun araştırma yapıyorum AYT yüksek olursa TYT toparlasın hocam. Hedefim Boğaziçi edebiyat.

10 net neden hocam hedefin için mi ben zorunlu mu diye sormuştum 😃bu arada gerçekten lisede matematik görmüyorsun ama şaaak önüne matematik soran bir eğitim sistemi var.

Benim gideceğim bölüm için 10 net civarı yetiyor fazlası olsa iyi olur ama elimden geleni yapacağım açıkçası zorunlu değil ama dediğim gibi yapsanız iyi olur sizi sıralamada ileriye atar sınavda ve maalesef dediğiniz gibi matematik görmedim ama mecburen soruyorlar aslında ÖSYM'nin bizden istediği temel matematik dört işlem var aslında temelinde ama yine de kolay değil sorular

Benim gideceğim bölüm için 10 net civarı yetiyor fazlası olsa iyi olur ama elimden geleni yapacağım açıkçası zorunlu değil ama dediğim gibi yapsanız iyi olur sizi sıralamada ileriye atar sınavda ve maalesef dediğiniz gibi matematik görmedim ama mecburen soruyorlar aslında ÖSYM'nin bizden istediği temel matematik dört işlem var aslında temelinde ama yine de kolay değil sorular.

Doğru hocam bende deneyeceğim 5-6 net umarım hedefinize ulaşırsınız iyi çalışmalar.

Edebiyat veya tarih seçeceğim öğretmenlik düşünüyorum zorunlu değil ama sanırım 2-3 gündür yoğun araştırma yapıyorum AYT yüksek olursa TYT toparlasın hocam. Hedefim Boğaziçi edebiyat.

Hayırlısı olsun hocam umarım istediğiniz yer gelir bu sene dediğiniz gibi siz AYT'ye ağırlık verin özellikle edebiyat anlamında ama TYT'yi de görmemezden gelmeyin Türkçe ve sosyal kısmına ağırlık verin sözelci olarak en kısa sürede net artışı sağlayan yerler bunlar

Doğru hocam bende deneyeceğim 5-6 net umarım hedefinize ulaşırsınız iyi çalışmalar.

Teşekkür ederim hocam

Hayırlısı olsun hocam umarım istediğiniz yer gelir bu sene dediğiniz gibi siz AYT'ye ağırlık verin özellikle edebiyat anlamında ama TYT'yi de görmemezden gelmeyin Türkçe ve sosyal kısmına ağırlık verin sözelci olarak en kısa sürede net artışı sağlayan yerler bunlar

Teşekkür ederim hocam
Teşekkürler hocam

Hocam bu arada Boğaziçi edebiyat için TYT matematik ortalama 20 net istiyormuş bölümün sözelde sıralaması ilk 550 küsurde.

Hocam bu arada Boğaziçi edebiyat için TYT matematik ortalama 20 net istiyormuş bölümün sözelde sıralaması ilk 550 küsurde.

Hocam illa TYT yapmam lazım değilki AYT'yi fule yakın yapacağım hesapladım ben 22 net edebiyat gerisi fulle yakın olursa 34 üzeri Türkçe 18-19 sosyal 5-6 fen yeterli oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı