YKS'den önce uyku düzenini bozmak

Makaleler
13
Merhaba arkadaşlar. Mayısın sonu itibarıyla denemeler sabah 10'da yapılıyor. Dil öğrencisi olarak sadece gün aşırı TYT denemelerine katılıyorum. Gece 4'te yatıyorum. 12'ye çeyrek kala da kalkıyorum. Annem yarın git diyor ama kararı bana bırakmış. Genelde öğleden sonra kitapçığı alıp öyle çözüyorum. Cumartesiye kadar erken kalkmak mantıklı mıdır?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Mayısın sonu itibarıyla denemeler sabah 10'da yapılıyor. Dil öğrencisi olarak sadece gün aşırı TYT denemelerine katılıyorum. Gece 4'te yatıyorum. 12'ye çeyrek kala da kalkıyorum. Annem yarın git diyor ama kararı bana bırakmış. Genelde öğleden sonra kitapçığı alıp öyle çözüyorum. Cumartesiye kadar erken kalkmak mantıklı mıdır?
Bir gün uyuma diğer gün akşam yat sabah kalk sınavdan bir gün önce de zaten o sabah erken kalkmış olacağın için akşam uyumuş olacaksın 2 günde düzene sokabilirsin kısaca.

Aslında genel olarak az uyumaya alışmanız daha iyi olabilir ve uyku düzenini de düzene sokmakta fayda var.

Az uyumak mantıksız bir hareket. Hele ki kişisel gelişim adı altında 4-5 saat uyumayı tavsiye edenler, acilen yasaklanmalı. 8 saat ya da 8'e en yakın ne ise o. Vücudun da dinlenmeye ihtiyacı var. Tabii böyle kısa süreliğine erken kalkmanın zararı olacağını düşünmüyorum.

Uyku duzenini 1 gun uyumayarak duzene sokmak mumkun. Hiç oyle erken kalkmak (az uyumak), yatmak (erken yatmak) gibi seyler ise yaramiyor, eger duzenle alakali yatilan saat arasinda az fark var ise. En azindan benim icin (19:00'da kalkiyordum ve 00:00'da yatmayi denedim, iyi guzel ama her gun 1-2 saat uykuya dalamadim. Bende de uyku konusunda problemler vardi. 1 gun uyumadim, her gun 22-23'te yatip 8'de kalkip ders calisiyorum.

24 saat uyumamak icin enerji icecegi (500ML gecme), yemek yerken cikolata, kola, kahve icebilirsin ancak abartma. Enerji icecegi 500ML ictikten sonra 1 kahve icebilirsin, daha fazla kafein. Bunu uykun geldiginde yap, direkt yapma. Zamanlamayi iyi yapman lazim. Daha cok oglene gelince uyku geliyor.

1 gun uyumamak insana gore degisebilir ancak zarar vermiyor genel olarak. 10 gun uyumayan adam var, adam hala yasiyor. Tabii o kalici birkac hasar olmus olabilir, makaleye bakmadim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı