YKS'ye nasıl çalışılabilir?

KOSTOK2

Picopat
2024 YKS mezuna kalıp çalışacağım ve şu an başladım bile ama sormak istediğim birkaç sorum var benim temel sorunum matematik konularını anlıyorum örnekler çözüyorum sorular çözüyorum. 345 TYT matematik kitabını aldım ve kolay ve kolay-orta ve orta seviyelerini çözebiliyorum. Ancak orta-zor ve zor kısımlarda tıkanıp kalıyorum birkaç tanesini çözebiliyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Kitabın seviyeleri.

Dosya Ekleri

• IMG_20230506_210050.jpg
    IMG_20230506_210050.jpg
    121,7 KB · Görüntüleme: 84
Benim önerimce tıkanıp kalıyorsan konu eksiğin var demektir.
Tıkandığın soruların konularını not almanı öneririm konuları tekrar et internette bir sürü konu videolar var. Yapamadığın tarzda soruları benzerlerini bul ya da kendin yaz böylece konuyu anlamış olursun ve benzer sorular karşına gelincede bir sürü çesit görüp olabildiğince eksikliğini kapatırsın. Yok ise kendine haftalık ders programı oluşturmanı öneririm vaktini daha verimli hale getirirsin ve programın aşağısına düşmezsin. Programında eksikliğine göre artış veya konu değişkilikleri yapabilirsin. Böylece programa uyduğunda günlük çalışman daha stabil hale gelir. Mutlaka çıkmış soruları çözmelisin ve kendine günlük denemeler uygulamanı öneririm. Düzenli yaparsan düzeltemeyeceğin hiçbir şey yok bunu unutma.

Konuları anlamak çok önemli bir şey. YKS denen sınav daha çok anlamayı değil ezberi dayatsa da cidden o dayatılan soruları hızlı çözmek için anlamalısınız. YKS '22'yi benim tabirimle "rezilliği" yaşamış bir insan olarak bazen ne kadar çalışsanız ne kadar kendinize güvenseniz bile saçma sapan sorular sorulup sizi sizden düşük insanlarla aynı kefeye koyabiliyor bu sistem. O yüzden size önerim anlayın ve o 3 saati iyi idare edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı